nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
12°

Reflexions d'un mallorquí

On és aquest «tup tup tup» tan característic que emetien els estimats llaüts? Com els enyor! Ara, en canvi, he de suportar l'estrepitós i contaminant so que fan les tan odioses motos aquàtiques, les quals, a més, passen a velocitats extremadament perilloses per als banyistes a escassos metres de la costa.

Des dels mateixos iots dels que surten les motos aquàtiques, s'aboquen a les abans cristal·lines aigües del meu estimat Mar Balear, tot tipus de residus no biodegradables que floten i floten navegant al ritme de les capritxoses marees i posant-se en algun lloc del nostre litoral. On està el civisme? Tant costa introduir les restes de síndria i les compreses usades en una bossa d'escombraries i després tirar-la a la primera paperera que divisin al port esportiu d'on hagin sortit?

També podam ajuntar el soroll amb la brutícia en una sola cosa i obtindrem les golondrinas: aquelles barcasses d'estrangers engambats que no canvien el CD de la cançó de l'estiu en els tres mesos de feina i que permeten que els seus clients llancin per la borda les llaunes de refresc buides i els pots d'Ambré Solair perquè s'uneixin a les seves amigues síndria i compresa usada.

I tot això al mar! Si baixam a terra i ens passejam (no ho faig mai per no enfadar-me i barallar-me amb algun gat descontrolat) per Magaluf, l'Areny, etc.... més del mateix. Veus un indesitjable amb la samarreta del Manchester United amarada en una mescla de suor i cervesa, tirant-se pets o vomitant al carrer amb total impunitat, sense que ningú faci res per impedir-ho.

I si reflexionam una estona sobre l'euro? Per què el meu sou només s'ha incrementat en l'IPC mentre que tota la resta ho ha fet en un 60%? Hi ha cafès que costaven 100 pessetes (ja eren cars) i ara costen 1 euro i el mateix ocorre amb el diari i moltes altres coses del dia a dia. També ocorre a gran escala: els macroxalets que abans veies a les immobiliàries per 100 milions de pessetes en zones com el Port de Andratx... ara els veus per 1 milió d'euros. Com poden pujar el seu preu en 66 milions de pessetes i quedar-se tan tranquils?

Abans deixaves les propines amb les monedes de 25 pessetes (un parell d'elles) a les cafeteries i amb les de 20 duros als restaurants. Això equivaldria a 15 i 60 cèntims d'euro... algú dóna aquestes monedes de propina? Et miren malament i a més et sents un gasiu! No, donam una propina de 50 cèntims d'euro per haver consumit un cafè quan això era el cost del propi cafè (80 pessetes) abans de l'arribada de la moneda única.

Finalment: com pot ser que una botelleta d'aigua comprada en algun bar, màquina de refrescs o avió de passatgers costi 1 euro quan això és el que costa 1 litre de gasolina?
En fi. Són reflexions en veu alta...

Pedro Ferrer Calatrava. (Rebuda per e-mail).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris