nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

En favor dels moixos, els nins i altres mascotes

Sr. director:
L'estiu sembla, per les circumstàncies, bona època per posar-se sensibles, cedint a la xerrameca sobre l'abandó d'animals de companyia que arriben a ser considerats redundants. Tanmateix, les associacions autodenominades protectores de les bèsties assoleixen en aquests dies especial reconeixement i subvenció governativa, precisament a canvi de la seva propaganda militant cruel a favor de la castració massiva dels moixos de carrer o de l'extermini generalitzat de coloms domèstics.

Els amos de la canera poden així, més que mai, disposar dels canets i altres éssers molests en la forma que considerin més convenient: és a dir, reservar-los si es presumeixen possibilitats d'adopció o, per alleugerir la despesa, sacrificar-los sense demora, tenint, això sí, l'absurd escrúpol legal d'utilitzar sempre mètodes que impliquin el mínim sofriment dels animals i provoquin la pèrdua de consciència immediata. Amb advocats d'aquesta mena, sobren els fiscals.

Però, tanta de renou oficial i oficiós per promoure la propietat responsable d'hàmsters de la sort, sent, a més, l'estiu, la temporada per excel·lència en la qual el gènere humà instal·lat en la nostra geografia s'aplica a consciència a la mutilació genital de menors (ablació d'al·lotes i circumcisió d'al·lots) estranya profundament que s'abandonin totalment les criatures a les mans dels seus sanguinaris amos (parentela, tutela, curatela o com se li vulgui anomenar), no es vessi ni una gota de tinta sobre això, ni es dictin actuacions institucionals per impedir tant sí com no aquesta salvatjada.

La defensa de la integritat física infantil, pel que sembla, no suscita cap interès polític. Avui aquest poble és un erm. No em queda ni el terrabastall de la bombona de butà colpejant contra la barana del camió per consolar-me. Terra empassa-te'm.

Francisco Sánchez Beltrán. (Rebuda per e-mail).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris