algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Sí a Europa, però No a aquesta constitució

Sr. director:

En primer lloc volia dir que em fa una ràbia immensa la manipulació que s'ha fet per part del govern central introduint una campanya publicitària claríssimament partidista, fent sortir famosos dient les «meravelles» d'aquesta constitució, ja que per una vegada tenim un referèndum (que tanta ràbia feien als dels PP) van, i el manipulen! Després també m'ha emprenyat bastant el fet que els partits partidaris del sí s'encarregassin de dir que els que votaven que no anaven de la mà de la ultra-dreta europea, això no és també manipulació? Una altra cosa que m'ha fet gràcia és el fet que n'hi ha que argumenten (Artur Mas, per exemple) que aquesta constitució té defectes, però que clar, que no és com un vestit que te'l pots fer a mida, però precisament ara que no està acabat el vestit, fes-lo bé, encara que tardis dos mesos més, ja que una vegada acabat té difícil solució (bé, si fos un vestit encara el podries dur a un/a modista, però tractant-se d'una constitució com aquesta...)

El que no m'agrada d'aquesta constitució és que l'han feta els estats, no s'ha comptat amb els pobles, i encara menys amb els ciutadans, ara ens posen un referèndum per donar-se-les de super demòcretes, quan en realitat sigui quin sigui el resultat d'aquest, la constitució seguirà envant. També tenc claríssim que he de votar que no ja que no tots som iguals segons aquesta constitució, per què un alemany podrà parlar en la seva llengua i jo no? És més persona algú de Frankfurt que algú de Petra? I no val la fàcil resposta que hi ha molts més alemanys que catalanoparlans, ja que el català té molts més parlants que moltes altres llengües que sí seran oficials per la Unió Europea, com és el cas del maltès, eslovè, danès, etc. Després també em diran que clar, que no tot pot ser del nostre agrad, que hi ha coses millorables i que el tema de la llengua és important però no tant, però la meva pregunta és; i si el tractat digués que el castellà no és oficial; què votaria un ciutadà de Badajoz? I un de Valladolid? Dirien que és una aberració i votarien un no com una casa, idò jo, com a solleric que no se creu inferior (ni superior) a ningú votaré que no!

Volia fer especial èmfasi a la idea següent, em sento profundament content que Izquierda Unida tengui claríssim que vol el no, ja que si no, si només fossin els partits nacionalistes perifèrics els que demanassin el no, la gent podria dir que ja estan els fanàtics nacionalistes tocant els nassos, però el fet que un partit que sí que és d'esquerres (no com el Psoe), també demani el no em reconforta, ja que hi tants motius per dir que no, tants, que m'atrevesc a dir que algú que es consideri d'esquerres i defensi el sí o està boig, o és un il·luminat i jo un beneit que l'han d'il·luminar! Aquesta constitució no és res més que seguir l'exemple dels Estats Units (es van posant les bases per una futura privatització de la sanitat!), com sempre els copiam en tot, i veient com els va...però és clar, el que importa és ser competitiu, només importa tenir més i més diners, que estaran en mans de pocs, però molts diners, això és el que volen!

Ja per anar acabant diré que un motiu bàsic per estar en contra d'aquesta constitució és el fet que per modificar-la en aspectes bàsics farà falta que es posin d'acord els 25 estats membres, això vol dir que aquest tractat és gairebé inamovible, és per això que només que hi hagi qualcom que no ens agradi, encara que fossin poques coses, però coses que ens importin, penso que s'ha de votar el no, ja que una cosa és clara, rectificar-la serà gairebé impossible, a no ser que sigui per temes econòmics, ja que els països més rics podran fer i desfer tranquil·lament.

Finalment, apuntar que crec que la gent en cas de dubte votarà que sí, ja que a tothom li agrada guanyar, i s'ensuma que guanyarà el sí, passa com els arbitres assistents que saben que el reglament diu que en cas de dubte en l'assenyalament d'un fora de joc s'han de decantar per no assenyalar-lo, i què fan? En cas de dubte; aixequen la bandereta, doncs tenc por que la gent faci el mateix, que en cas que dubtin votin que sí ja que la majoria de gent vota PP o PSOE, i aquests dos partits demanen el sí, per tant el resultat sembla clar.

P.D. Sóc d'esquerres, em fa fàstic l'aprofitament dels mitjans per aconseguir vots, trob que un mallorqui no és inferior a un italià, per tot això i moltes coses més votaré NO a aquesta constitució, i no sóc antieuropeista, sóc anti AQUESTA constitució!

Atentament,

Martí Torrens Meca. (Rebuda per e-mail).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris