nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Escoletes o guarderies laborals

Infants o titelles?

Com a futurs mestres d'educació infantil que ens agradaria arribar a ser, ens preocupa molt el tema de les guarderies laborals o guarderies d'empresa, ja que cada vegada són més els empresaris que es mostren interessats per crear-ne alguna a les seves empreses.

Les guarderies laborals són aquelles que tenen cura dels fills dels treballadors menors de sis anys, amb l'objectiu de conciliar la vida laboral i familiar. Representen una sortida fàcil per als pares que fan feina i tenen nins petits. Tenen la comoditat de saber que els infants són al mateix edifici on fan feina, que el cost de la guarderia és econòmic i que els nens romandran allà durant tota la jornada laboral.

Seguidament exposam tot un conjunt de raons i arguments que justifiquen per què hi estam en contra, i pensam que els pares haurien de tenir-los en compte a l'hora de dur-hi el fill o la filla.

Imaginem una conversa entre dos infants:

* La teva mestra què nom?

* La meva nom Margalida, i la teva?

* Quina? En tenc tantes... Quan vaig a escola el matí tenc na Paula, quan hi vaig el migdia tenc en Pere, i quan hi vaig el capvespre tenc na Maria.

* Qui són els teus amics?

* Mai no són els mateixos.

* Doncs jo tenc un amic molt amic, i ahir horabaixa vaig anar a jugar a ca seva, perquè és molt a prop de ca meva.

* Jo no puc anar mai a jugar a cals meus amics, perquè viuen massa enfora de ca meva.

A les escoletes els horaris s'adapten a les necessitats dels infants, i a les guarderies laborals tenim «petits treballadors» que s'adapten a l'horari dels pares?

Hem pensat com seria l'adaptació de l'infant si, per qüestió de torns, no sempre pogués coincidir amb els mateixos companys? Les escoletes públiques municipals estan ubicades als barris de persones treballadores, i les guarderies laborals, on estan situades?

Pensant en els drets dels infants, veiem que l'infant té dret a educar-se al seu barri, amb un grup i un mestre estables, amb uns espais oberts i educatius, on els equipaments, les instal·lacions, i els horaris siguin adequats a les necessitats dels infants, i on s'eduqui i no es guardi els nins.

No ens enganyem, la finalitat de la guarderia laboral no és cap altra que evitar l'absentisme laboral! Qui pensa en els infants? Els infants són els grans oblidats de les guarderies laborals.

Som conscients que una educació que garanteixi les necessitats dels infants ha d'estar regulada pel Ministeri d'Educació i no pel de Treball. Per tant, exigim al Govern que inverteixi en escoletes municipals i en polítiques educatives adequades que cobreixin realment les necessitats dels infants.

Atentament,

Els estudiants de primer curs de Mestre d'Educació Infantil, de la UIB, (rebuda per e-mail).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris