nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

El fracàs d'una manifestació justificada però amb greus incongruències

Vagi per davant que mai m'alegraré del fracàs d'una manifestació convocada pel que sigui per expressar democràticament les seves idees o defensar els seus drets. No obstant això, vull dir que la darrera convocatòria dels sindicats UGT i CCOO per denunciar la política turística del Govern no podia anar bé mai. D'entrada, la primera errada va ser no comptar amb la resta de forces sindicals de la nostra comunitat en matèria d'hostaleria i d'altres serveis turístics, com ara el sector aeri. O és que els treballadors del major polígon industrial d'aquestes illes no es veuran afectats per la crisi? Una altra de les incongruències d'aquesta manifestació ha estat la manca d'informació cap als treballadors, a més de la convocatòria a una hora impròpia, a primera hora de l'horabaixa, quan els treballadors han acabat el seu torn o estan a punt de començar-ne d'altre.

D'altra banda, no vull deixar passar tampoc la disparitat de criteris que hi ha hagut aquesta temporada turística entre les federacions d'hostaleria i les executives dels dos sindicats esmentats. Hores després que els dos dirigents sortissin d'una reunió amb el cap de l'Executiu balear dient que tot anava bé, les respectives federacions varen pressionar perquè hi hagués una rectificació. I, des de fora, no podem treure altra conclusió que és la de pensar que els propis sindicats volien el fracàs de la manifestació i que només varen dur a terme aquesta mobilització per a rentar-se la cara «tots plegats».

Allò evident és que els treballadors ja estan patint les conseqüències de la crisi en totes les empreses de serveis, i que s'han de prendre mesures concretes i contundents per a pal·liar aquesta situació. Per això, no es pot convocar una manifestació d'aquestes característiques des de la prepotència, sense comptar amb la resta de sindicats, com ara USO, CGT i STEI. En aquest sentit, crec que aquesta actitud irresponsable ha perjudicat greument la credibilitat sindical a més de la tan enyorada unitat sindical.

No vull acabar sense rebutjar les declaracions oportunistes del Govern actual, assegurant que es va fer el ridícul i que tot va bé. Malauradament, hi ha més que motius suficients perquè els treballadors surtin al carrer... I si no, ja en parlarem.

Jaume Grimalt, secretari d'Acció Sindical d'USO Illes Balears. (Rebuda per e-mail).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris