nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Caos

Déu n'hi do quin desgavell, caos i desordre que ens han muntat al laboratori illenc on ens ha tocat viure. Hom podria pensar que la dreta PP-UM tenen característiques autòctones especialment virulentes i agressives contra la gent i el seu territori: autopistes, pàrkings, potenciació del transport privat, cotxes, benzineres, aeroport desmesurat per un creixement sense sostre amb energia il·limitada, encariment de l'habitatge, especulació immobiliària sense escrúpols, desbaratament de la indústria turística, precarietat laboral, famílies hipotecades, atemptats contra la llengua pròpia, desprotecció dels espais naturals...

Idò no, és arreu que impera el desgavell i encara en podem estar contents de no patir la sort de països com Iraq, Txetxènia, Haití o el Sudan. Qui marca la política dels Estats? Com fer front al Banc Mundial, Fons Monetari Internacional, G-7, Banc Europeu, Wall Street, EUA o Rússia? Com podem salvar el món si tenim la casa hipotecada i el lloc de treball amenaçat? El desenvolupament sostenible, l'ús raonable dels recursos naturals, tenir un habitatge digne, un mercat laboral que doni importància al treballador, llocs d'espai juvenil autogestionat, la normalització de la nostra llengua, és llibertat.

Fer costat al jovent que lluita contra la globalització, les guerres, les autopistes o en favor d'un espai digne per viure és ajudar a posar ordre. Votar en contra de la Constitució Europea pot reforçar la nostra personalitat i autoestima necessàries per construir la justícia social.

Joan Vicenç Lillo i Colomar. Rebuda per e-mail.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris