cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

El concert de Serrat

Quant a l'organització dels dos concerts de Joan Manuel Serrat dels proppassats dies 12 i 13 de setembre al pati del Centre Cultural la Misericòrdia de Palma amb motiu de la celebració de la Diada de Mallorca, les sotasignants volem manifestar el nostre malestar davant els següents fets:

1r. El concert del dia 12 fou privat i tancat, adreçat a l'estament polític i al funcionariat de les institucions locals, i a càrrec de l'erari públic. És inacceptable un favoritisme oficialitzat d'aquesta mena i és del tot intolerable i indigne que en un estat de dret es puguin produir situacions anacròniques com l'abans exposada, més pròpia d'èpoques caciquils que tothom donava, sortosament, per concloses.

2n. La manca de previsió a l'hora de programar un recital a cel obert sense considerar una estructura prou sòlida (tendal) que preservàs els instruments de l'orquestra i, sobretot, no tenir en compte que els pronòstics meteorològics s'havien mostrat desfavorables durant els dies prevists per a dita actuació.

3r. La capacitat que pugui tenir l'espai del pati disposat per als assistents a l'espectacle és minsa; potser hi tenen cabuda un miler de persones. Sens dubte era d'esperar una allau de demanda d'entrades que sobrepassàs amb escreix l'aforament per assistir al concert, per la qual cosa se n'haurien de haver programat més dies.

4t. El pati de la Misericòrdia és un marc incomparable i adient per a la realització de recitals d'aquest tipus, si bé no estaria de més tenir una alternativa en previsió de condicions climàtiques adverses. Dita alternativa hauria d'haver estat el Teatre Principal. Aquest teatre tan emblemàtic per a la nostra ciutat i que també depèn del Consell Insular fa tres anys que està tancat sense que se n'hagi executat cap obra.

Per tot el que abans hem exposat, demanam que les properes ocasions en què es programin esdeveniments d'aquesta índole no es repeteixin fets com els que han ocorregut aquests darrers dies.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris