algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Decisió precipitada!

Començar ara l'aparcament a Antoni Maura seria sense dubte una decisió precipitada. Hauríem de tenir un poc de seny. Probablement l'Ajuntament hagi seguit tots els tràmits legals per poder començar a fer-ho (permís del Consell Insular, supervisió d'arqueòlegs professionals, etc.), i per tant l'obra seria «legal». Però tanmateix, bona part de la societat hi està en contra. I el més important és que estan donant arguments sòlids per estar-hi. Entitats serioses com Arca hi estan en contra. Guillem Rosselló Bordoy (segurament la màxima autoritat a Mallorca en matèria de conservació del patrimoni) ho considera un greu error.

Per què no donar-nos uns mesos de temps? Quina raó poderosa obliga a iniciar les obres a principi d'octubre? Prec a Catalina Cirer que es repensi aquesta decisió. Al meu poble -Santa Maria del Camí- molta gent recorda el nom de Joan Andreu «Raió» perquè va llaurar i destruir el paviment del mosaic de Cas Frares.

A Mallorca podem recordar massa casos de destruccions del patrimoni: les murades de Ciutat, l'església de Sant Domingo, el casal de la Inquisició, talaiots i coves funeràries... Quasi sempre amb motiu del progrés o d'un guany econòmic, i sempre amb l'excusa de mirar cap al futur. Hem de saber conjugar el futur amb el passat, com fan els països europeus més avançats.

És comprensible que l'Ajuntament tengui pressa per oferir places d'aparcament, però és imprudent no voler aturar-se a considerar altres solucions quan tanta gent ho demana.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris