nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Què passa al 98.0?

Vos en recordau del 98.0 de l'FM? Aquesta era la freqüència amb la qual emetia l'emissora SOM Ràdio. Crec que no fa falta comentar què va passar amb aquesta emissora. L'acabat d'estrenar Govern «PPopular», amb l'excusa que el 98.0 de l'FM era una freqüència que no estava regulada legalment, va decidir deixar de subvencionar aquesta emissora, de clara vocació pública i no comercial. Un Govern autonòmic té la potestat de poder demanar una llicència radiofònica, com ja ho ha fet per a la futura emissora autonòmica IB3 Ràdio, però no li va interessar fer el mateix amb SOM Ràdio. Es veu que SOM Ràdio feia massa olor de «Pacte de Progrés» i interessava tancar-la fos com fos. A finals del 2003, SOM Ràdio va deixar d'emetre, suposadament perquè emetia en una freqüència il·legal. El 98.0 es quedava buit de música i de continguts.

Si ara culejau el vostre aparell radiofònic i sintonitzau el 98.0, escoltareu una emissora nova: Radio Intereconomía. És una emissora de notícies, d'àmbit espanyol, enfocada al món de l'economia, en la qual els comentaris polítics que es fan solen deixar bastant bé el Partit Popular. Com quedam? No era una freqüència il·legal, el 98.0? Com consent el Govern (de tots els illencs) que una emissora il·legal emeti en aquesta freqüència? Ja fa més de dos mesos que Radio Intereconomía emet a les Illes, i el Govern de les Illes no ha mogut cap dit. En dos mesos el Govern va ser capaç de desmantellar un dels projectes radiofònics i culturals més engrescadors que s'havien fet en aquestes illes, temps més que suficient per denunciar Radio Intereconomía per emetre il·legalment. Però no ho ha fet.

És trist, però sempre és així. Per anar contra els productes d'aquí, fets en la nostra llengua i per la gent d'aquí, els governs populars han actuat sempre més aviat que un llamp. En canvi, les coses de fora... les hem de tolerar. I així anam. Anam cap a una societat de cada vegada més desestructurada, on els referents socials de les Illes brillen per la seva absència. I tots els intents de fer-los revifar es troben amb una forta resistència PPopular. Tanmateix, som una cultura en procés d'extinció.

Per ventura tenim el Govern que ens mereixem, però quina barra que té!!

Xavier Serra i Cantallops. (Rebuda per e-mail).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris