algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

El passeig de s'Illot a Cala Morlanda

Llegesc amb sorpresa que l'Associació de Veïns de s'Illot s'ha dedicat a recollir signatures (en tenen 500 ja) donant suport al projecte de passeig marítim entre s'Illot i Cala Morlanda, al terme municipal de Manacor. És una actitud totalment respectable, però m'agradaria saber on era aquesta associació quan el batle de Manacor, Toni Pastor, tenia amagat aquest projecte dins un calaix de la seva taula. De fet, fins que un servidor no va organitzar una excursió de mitja horeta per tot l'Ajuntament el dia 03/06/04 amb el Sr. notari de Manacor Luis Arturo Pérez Collados, aquest projecte no va sortir a la llum (tinc l'escriptura notarial per a qui la vulgui veure). Tots els ciutadans (entre els quals hi ha molts veïns de s'Illot i de Cala Morlanda i diversos regidors) que abans havien anat bonament a informar-se a l'Ajuntament sobre el passeig no el varen poder veure, i això que segons el Butlletí Oficial (BOIB) de 18/05/04 el projecte estava en exposició pública, és a dir, a partir del 19/05/04 tothom que anàs a l'Ajuntament de Manacor havia de poder consultar-lo tranquil·lament i podia fer les al·legacions i suggeriments que volgués. Del 19/05/04 al 03/06/04 es va segrestar un dret constitucional bàsic: saber què vol fer l'Administració amb els imposts que tots pagam. Al principi de la democràcia, hi havia una campanya a TVE per difondre el dret a la informació, just quan s'havia acabat amb la censura i la manipulació de la dictadura franquista. El seu lema era «Una persona sense informació és una persona sense opinió». Es pot discutir tot el que vulgueu sobre el passeig de s'Illot-Cala Morlanda, el que no es pot discutir és el dret de tothom d'estar informat. Em sap greu dir-ho, però els únics que fins ara han defensat el dret de la gent a tenir aquesta informació hem estat nosaltres «els de sempre», que ens hem mobilitzat contra aquest projecte. De fet, jo personalment vaig alertar un destacat membre de la junta veïnal de s'Illot que l'Ajuntament de Manacor estava amagant el projecte i em va dir que sí, que havien pogut veure'l molt poc, que l'Ajuntament no n'hi havia volgut donar cap còpia per exposar-la a s'Illot (i l'havia demanada) i coincidia amb mi que hi havia hagut molt poca informació. Per això em sorprèn que ara surtin demanant firmes a favor.

Vull recordar que les persones i entitats que ens mobilitzàrem per recollir al·legacions en contra ho vam tenir molt, però molt difícil per poder exercir els nostres drets. I a pesar de les coaccions (a mi una persona em va telefonar i em va deixar entendre que per anar a s'Illot a fer una roda de premsa li havia de demanar permís primer), en només 24 hores vam reunir 200 al·legacions i ja s'acabava el termini per presentar-ne més, gràcies a les mangarrufes del nostre Ajuntament tan democràtic. Però nosaltres no volem recollir signatures i punt. El primer objectiu nostre és informar, que la gent es pugui fer una opinió pròpia i després hi digui la seva, i que firmi manifests a favor o en contra, o que no firmi res.

No dubt ni per un moment de la legitimitat democràtica de l'AV de s'Illot. Però crec que s'obliden d'un petit detall (o tal vegada no s'hi ha fixat als plànols que ells tenen): el projecte afecta encara més Cala Morlanda que no pas s'Illot. Tota la cala de na Morlanda queda totalment desfigurada, es tapen de fusta les roques tan meravelloses que hi ha, es canvia el traçat dels carrers, el passeig fa unes volteres difícils d'explicar (o potser són massa fàcils d'explicar, segons es miri...). Però a la foto dels qui han recollit signatures a favor del projecte només hi ha silloters! És que no hi ha una associació de veïns de Cala Morlanda? Segons m'informa el seu president, ningú no els ha consultat.

Andreu Pasqual (rebuda per e-mail).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris