algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Ignorància per prevenció

Ahir, dia 30 de juny, sortia a primera plana com uns alts càrrecs de la Conselleria d'Obres Públiques, juntament amb la consellera Mabel Cabrer, desfilaven davant l'autovia de Peguera, lluint un bon casc de protecció al cap, i jo em deman: per què? Si tenim en compte la Llei de Prevenció art 17.2, l'empresari haurà de facilitar els equips de protecció (casc, entre d'altres) quan per la naturalesa de l'activitat sigui necessari.

El que vull dir és que el casc no és obligat dur-lo si no et pot pegar res damunt el cap, per tant no n'és el cas. I, encara més, resulta que la senyora Mabel Cabrer desfila entre les obres amb unes bones sabates entaconades!

Cosa que, si tenim en compte una avaluació de risc pertinent, ens diria que hauria de portar unes sabates de seguretat.

Per tant, menys casc per compromís i més cultura de prevenció, i a veure si és dóna exemple d'una vegada per part de l'Administració pública, que llavors no és d'estranyar que els treballadors no hi creguin.

Rafel Gelabert Boyeras, tècnic superior en prevenció de riscs Laborals en seguretat, ergonomia i psicosociologia aplicada i higiene industrial. (Rebuda per e-mail).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris