nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
26°

Manifest en defensa dels camins públics de Mallorca

Mes enllà de les divergències ideològiques entre els partits de dreta i els d'esquerra, la motivació bàsica de qualsevol majoria de Govern hauria de ser la defensa de l'interès públic. Ara bé, pel que fa a Mallorca, la voluntat política dels governants per protegir el patrimoni comú que representa la xarxa de camins rurals, públics i/o d'ús públic sembla totalment inexistent.

Aquesta passivitat permet que determinats propietaris de finques tanquin camins, els llaurin, en dificultin l'accés o hi prohibesquin el pas, privant la resta de ciutadans del gaudi i el coneixement del nostre patrimoni, vestigi de segles i generacions de mallorquins: un forn de calç, les cases de neu, els rotlles de sitja, els safareigs, les barraques, els torrents i la immensa bellesa de l'Illa.

En el cas concret de Manacor hi ha més de 40 camins catalogats a l'Inventari de Camins Públics i d'Ús Públic de l'Ajuntament de Manacor totalment o parcialment intransitables, per la brutícia que s'hi acumula, perquè s'han fet malbé amb el temps i l'Administració pública no s'ha encarregat del seu manteniment i preservació, i d'altres perquè han estat tancats per popietaris incívics, etc.

Un dels casos més escandalosos és el de la possessió des Fangar. Segons el catàleg esmentat abans, la travessen 3 camins públics i 4 d'ús públic.

Què pensa fer l'actual batle de Manacor per mantenir aquests camins davant les pressions de la propietat per tancar-los o per fer-los desaparèixer? Farà el mateix trist paper que va fer quan permeté que el multimilionari comprés els 8.000 exemplars de les rutes amb bicicleta? Acceptarà la befa del conveni denigrant presentat pels advocats del propietari? Que proposa un camí cedit arran de la partió a canvi dels 7 que es perdran per no-res.

Si voleu ser part de la resposta popular a aquestes preguntes, esteu convidats a l'excursió a peu i en bicicleta de muntanya pels camins públics des Fangar convocada per a dia 12 d'abril, que partirà a les 9.30 de la plaça de Son Macià, a la qual s'han adherit les entitats i els partits polítics següents: GOB, GEM, SMCP, Tramuntana, Grup de Bicicleta de Muntanya Els Trel·lerel·les, GE Els Cuques Molles, GE Escorpins, GADMA, Els Cabrits, Ass. de fotògrafs de Natura, Els amics de Sa Màquina, Lobby per la Independència, \132 PSIB-PSOE, PSM, ERC, EUEV, JERC, Mountain Wilderness de Catalunya.

Joan Miquel Monjo (rebuda per e-mail)

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris