bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

La futura televisió autonòmica balear

Ara que s'acosten les eleccions generals, el govern de les Illes Balears ha decidit aparcar la qüestió de la futura televisió autonòmica, a l'espera d'arribar a un consens amb altres forces polítiques.

Tots sabem quin és el model de televisió que pretén crear el govern balear: una televisió pretesament bilingüe, a l'estil de la televisió valenciana, on català i castellà conviuran amb harmonia i en un plànol d'igualtat, una televisió amb què tots ens sentirem identificats.

La realitat, tanmateix, serà ben distinta: el castellà serà la llengua de totes les pel·lícules, sèries i programes del cor -per no dir-ne una altra cosa; i serà la llengua emprada per adreçar-se a un desconegut o a un castellanoparlant. En canvi el català -una llengua on la ela serà palatalitzada i no velaritzada, on no es distingiran la be i la ve i on la vocal neutra gairebé sonarà com una a, entre d'altres coses- previsiblement es reservarà per als telenotícies, programes de debat, qualque documental i poca cosa més, en un procés imparable de degradació i inferioritat respecte al castellà.

Joan Llull Vives. Rebuda per e-mail.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris