nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Perplexitat i estupefacció

És el que ens envaí fruit de la lectura de la notícia d'El Mundo del dia 8/02 sobre una actuació del director de l'Oficina de Defensa del Menor. Ens referim a l'obertura d'expedient al col·legi de Son Sardina. Segons diu la notícia, el director de l'esmentada oficina, Gaspar Rullan, creu que s'ha pogut vulnerar la llibertat d'expressió dels menors. El motiu: que se'ls obliga a disfressar-se d'ovelles, de porquets i d'arbres, elements aquests que desapareixeran amb la construcció del segon cinturó. Tot plegat, molt perillós i d'alt risc per als infants.

Perplexitat. No pot ser veritat. No pot ser que el director en qüestió malbarati el seu temps en la defensa d'aquells que, en cas de necessitar defensa (i estam segurs que no és el cas), ho podem fer perfectament els seus pares; l'Associació de Pares i Mares que deu tenir el col·legi de Son Sardina o el Consell Escolar.

Hi ha menors més indefensos i situacions més escandaloses. Sap el director que hi ha menors que passen gana? S'ha obert expedient a algú? Sap en Gaspar Rullan que molts menors a la nostra Illa viuen en cases que a hores d'ara no se'ls donaria una cèdula d'habitabilitat? S'ha obert expedient a algú? També es podria obrir expedient a algunes escoles, però no per dir no al segon cinturó, sinó per vulnerar el dret a una educació com pertoca. S'ha obert expedient en aquest sentit?

Estupefacció. En la mateixa notícia, la vicepresidenta del Govern donava suport a la decisió de Gaspar Rullan. Ella, el segon càrrec polític del Govern, instava els mestres a no fer política. La quadratura del cercle: la vicepresidenta, aplaudint l'actuació política del director de l'Oficina de la Defensa del Menor.

Gori Estarellas Colom, María Àngeles Vega García i Antonia Alburquerque Franco. (Rebuda per e-mail).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris