cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Amb Aina Salom

Diputada Aina Salom i Soler, estic amb les seves idees.

En eDiari de Balears dissabte 24 de gener 2004, plana 10, escriu un article intitulat: El cristianisme solidari: «A Teodor Úbeda, in memoriam». M'umpl de satisfacció la labor d'Apotecaris Solidaris. M'umpl també de satisfacció que algú de la situació política que té vostè, diputada del PSIB-PSOE, tingui la valentia de declarar-se a favor del treball humil que va fent l'Església de Mallorca. Sobretot, estic enormement satisfet que vostè tingui un record per al bisbe Teodor Úbeda.

No li ho dic perquè sí. Li ho dic perquè fa uns anys, el Col·lectiu de Preveres de Part Forana va enviar a la premsa de Mallorca una nota d'adhesió al bisbe de Mallorca, que aleshores era fortament i injustament atacat per la premsa. Jo aleshores era el secretari de l'esmentat Col·lectiu i vaig enviar d'ofici la nota a la premsa.

Els resultats varen ser nefasts. Les crítiques es multiplicaren, i la nota d'adhesió al bisbe fou contraproduent.

Vostè ha trobat el moment oportú, i li vull agrair que, d'un fracàs, la seva habilitat n'hagi fet una victòria.

També li vull agrair des del més profund del meu cor, la seva activitat en l'ONG Apotecaris Solidaris. Fa molts anys, vostè era encara molt petita, aprofitant un moment de descans a l'illa de Mallorca, vaig demanar medicaments que la gent tingués a casa, en un programa de ràdio diari que tenia el parre Agustí Martí Trobat, missioner dels Sagrats Cors. Resava cada dia el sant rosari pels malalts. Els oients feren una recollida disforja de medicaments. Vaig ocupar les meves vacances a classificar, ajuntar, tirar les capses i fer maletes d'específics. Al mateix temps, l'Ajuntament de Manacor em va comprar tot un equip d'extracció dentària.

Si vostè ha posat fil a l'agulla i, des del seu estament, que li dóna grans facilitats, multiplica per mil el que els pioners férem com poguérem, la vull felicitar davant tot Mallorca. I, sobretot, li vull donar les gràcies pel fet de defensar públicament i amb valentia uns valors que altres, mallorquins com nosaltres, han trepitjat.

Melcior Fullana Riera. (Rebuda per e-mail).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris