algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Contra la violència de gènere

L'agressió a la dona és la manifestació de la violència de gènere. Són totes aquelles agressions físiques o psíquiques més o menys greus que es donen, habitualment, dins una relació de convivència. La realitat d'aquest problema ens mostra que no es tracta només de la forma, sinó de l'essència d'aquestes conductes, que és totalment diferent a altres situacions, i on l'aspecte més visible és l'agressió.

A la cimera internacional sobre la dona celebrada a Pequín el setembre de 1995 ja es feia la consideració que la violència contra les dones és un mecanisme social fonamental segons el qual les dones estan en posició de subordinació respecte als homes. Aquesta situació es produeix moltes vegades a la família, es tolera, i sovint no es denuncia. És clarament una manifestació de les relacions de poder, històricament desiguals entre dones i homes, que han conduït a aquesta dominació masculina, per així impedir el ple desenvolupament de les dones.

L'origen de la violència contra les dones té unes pautes culturals: la religió, la llengua... que perpetuen la condició inferior que designa les dones a la família, el treball i la societat. Tot això encara és molt més greu pel fet que molts de casos no són denunciats, o bé per por o bé per vergonya.

Per això vull defensar la necessitat d'una llei integral contra la violència de gènere, perquè la violència contra la dona constitueix una violació dels drets humans i de les llibertats fonamentals, ja recollits el desembre de 1993 a la declaració de l'Organització de Nacions Unides, sobre l'eliminació de la violència contra la dona.

La violència contra la dona abraça la violència física, sexual i psicològica que es produeix a la família, els maltractaments i l'abús sexual de nines a la llar, la violència relacionada amb la dot, la violència per part del marit, la mutilació genital femenina i altres pràctiques tradicionals negatives per a la dona. També s'hi inclouen tots el tipus de violència relacionats amb l'explotació.

Margalida Moll Serra Membre del Lobby de Dones, (rebuda per e-mail)

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris