cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

Ben dit, Maria Antònia

Voldria donar l'enhorabona a Na Maria Antònia Munar, la Presidenta de Mallorca, per haver reivindicat el passat 9 de desembre de 2002, amb motiu del primer debat de política general de Mallorca, el recobrament de l'esperit de l'antic Gran i General Consell i per haver"ne denunciada la supressió per part dels invasors castellans arran dels Decrets de Nova Planta l'any 1715.

Un país que viu del turisme no pot romandre mans plegades davant el perill de superpoblació que ens afecta. Ni davant notícies com la que va sortir damunt el Diari de Balears el passat 24 de desembre, segons la qual, la quantitat de delictes s'és disparada enguany un 51'4% a les Balears, cosa que suposa l'increment més alt de tot l'estat espanyol, amb 39.787 malifetes tan sols en deu mesos. Les dades són donades del Sindicat Unificat de Policia (SUP). Aquest és l'índex de creixement més alt de l'estat espanyol. Segons el SUP, l'índex de criminalitat urbana és de 89'6 delictes per cada mil habitants, molt per damunt el segon lloc de la llista, que ocupa el País Valencià, amb 71'9 delictes. Mentrestant, comunitats turístiques com les Canàries o Andalusia han experimentat una minva o han frenat els seus nivells de delinqüència.

Avui més que mai necessitam la restauració de les nostres institucions pròpies per restablir, des d'aquí, l'ordre i la disciplina a ca nostra, condicions sense les quals Mallorca, ni les altres illes, no poden mantenir el nivell de benestar que tant ens ha costat guanyar. Em deman per què callen els hotelers davant aquest desgavell. Em deman si callarien igual si el control de la immigració i de la seguretat al nostre arxipèlag ja estigués en mans del Govern de les Illes Balears i no en mans del govern de Madrid, com encara estan.

  • Jordi Caldentey, (rebuda per e-mail).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris