algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Observacions sobre les jornades de comerç

Vaig escoltar la conferència del Dr. Valverde amb molt d'interès. Fins i tot en vaig prendre apunts. La conferència va ser entretinguda com totes les que fa el Valverde, plena d'acudits i anècdotes. Vàrem aprendre una relació inesperada entre els hackers i el comerç electrònic. Quan tothom parla de l'11-S i de la crisi econòmica com a causa de la crisi d'Internet en general i del comerç electrònic en particular, el Dr. Valverde considera que els hackers entrant a les centraletes americanes per no pagar les trucades de telèfon varen ser víctimes d'un complot de aquestes per camuflar una fallida del seu sistema de software i des d'aquest moment les varen rebre totes a la mateixa galta fins a arribar a la falta de confiança en el comerç electrònic. Molt bona, aquesta. De fet, aquesta història és molt coneguda a Internet ja que se n'ha fet un llibre, l'autor del qual va rescatar els drets de publicació i el va alliberar perquè tothom el pogués copiar.

No varen faltar els insults a «Microxof», ara ja sense cap argumentació. Es veu que Valverde ja ha demostrat sense cap mena de dubte la malignitat d'aquesta empresa i dels seus productes. Sembla que Microsoft defensora d'un model de negoci de cobrar per llicència és l'únic obstacle pel triomf en tota línia del programari lliure, que defensa el codi obert perquè tothom, qui en sàpiga, pugui corregir i adaptar-lo a les seves necessitats.

Tots sabem que el programari lliure ha triomfat en projectes com el servidor web Apache, que segons les estadístiques és el més utilitzat, quasi un 65% contra quasi bé un 25% del servidor de Microsoft, que ocupa un segon lloc.

En canvi el Linux, producte estrella del programari lliure, no acaba de triomfar com a SO dels ordinadors que fan servir els usuaris d'Internet per navegar, escriure correus, comprar, etc. Fins i tot el Miguel de Icaza, el gran programador i cap del projecte GNOME ho reconeixia a El País de fa dos diumenges: El Linux no acaba d'arribar a l'usuari final. Que hi farem!

Tothom utilitza alguna versió de Windows, del navegador Internet Explorer i encara que no véngui al cas de l'Office, que són productes de Microxof!

Ja ho he dit, una conferència molt divertida. El Dr. Valverde, fent un acudit, ens va revelar les seves aptituds profètiques, com a mínim segons l'opinió de la seva dona. Es veu que Valverde segueix en forma.

Basta de rotllo. És la primera vegada que escric a la llista. Som un funcionari del Consell, del servei d'informàtica, i qued a la vostra disposició. Ja sabeu que troben un funcionari mort al seu lloc de feina i es demana què és el primer que s'ha de fer perquè paregui que ha mort d'accident laboral? Doncs, treure-li les mans de les butxaques!

Fins a una altra.

Miquel Gayà. Consell de Mallorca. Galícia som tots. (Rebuda per e-mail)

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris