cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
24°

Inspiració contra ordre

Diumenge el Mallorca i el Menorca enfrontaran no només els seus objectius a Inca, sinó també dues filosofies de joc: atac contra defensa

El Bàsquet Mallorca i el ViveMenorca disputaran diumenge (a les 12.15 hores a Inca) el derbi illenc de la Lliga Adecco Or en un partit en què Xavi Sastre i Paco Olmos, a més dels seus homes, enfrontaran dues filosofies diferents. Els mallorquins tenen el millor atac de la lliga, mentre que els menorquins disposen de la tercera millor defensa. Inspiració contra ordre amb la salvació o el play-off com a premi final. Xavi Sastre es va fer càrrec la temporada passada d'un equip que des de fa molts anys té un joc característic. El canvi de nom del club no va afectar gens la seva manera de fer i, com quan el conjunt era dirigit per José Luis Abós, els inquers continuen desenvolupant una acció ràpida, dinàmica i de vegades caòtica.

No obstant això, el principal taló d'Aquil·les dels de Sastre es troba dins el mateix estil de joc. Malgrat que els inquers són els millors en atac, també són els pitjors, de llarg, en els moments en què toca defensar.
El base mallorquí Joan Riera és el màxim exponent dels d'Inca, un termòmetre del tot fiable del qual poden fer ús en cada partit. La sort de l'equip de Xavi Sastre depèn en gran mesura de la inspiració del base i en menor de Marc Blanch i Shaun Green. Riera és l'encarregat de mantenir altes les revolucions d'un conjunt dissenyat per córrer més que el seu adversari.

Per la seva banda, el ViveMenorca de Paco Olmos és un equip més equilibrat, amb un joc interior més consistent i amb un referent clau dins la zona, que és concretament el pivot nord-americà Cuthbert Victor. L'equip menorquí té la tercera millor defensa de la Lliga i és el quart conjunt que més rebots captura en cada partit. Tot al contrari que el Mallorca, que també és el grup que menys n'agafa. El resultat dependrà molt del ritme que el Mallorca, o Riera, aconsegueixi imposar al partit. Un marcador amb molts punts podria beneficiar els d'Inca, mentre que un de més curt serà el que possiblement cercarà Olmos. D'una manera o d'altra, l'espectacle està assegurat. Hi ha molt en joc per als dos equips i, a més, un derbi sempre és un derbi.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris