nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Sastre: “Serem forts quan els nous s'adaptin”

L'entrenador del Bàsquet Mallorca afronta el repte de formar un equip compacte amb moltes cares noves i assegurar la permanència a l'Adecco Or

110890

Xavier Sastre, en una imatge d'arxiu.

SERGE CASES

Xavier Sastre Mas (Palma, 1961) és l'entrenador del Bàsquet Mallorca. es tracta d'un equip format l'any passat de la fusió del Bàsquet Inca, el Bàsquet Muro (el qual també va entrenar dues temporades) i l'Alcúdia. Enguany afronta la segona temporada en el club.

Quin balanç feis d'ençà que ha començat la pretemporada?
De moment, és positiu. Hem de pensar que no començam des de zero però quasi. Conservam 5 jugadors de l'any passat i la resta són nous. Tenim moltes coses a millorar, però encara queden alguns dies perquè comenci la temporada oficial.

Com veis la Lliga Adecco-or d'enguany? Més o menys competitiva que l'any passat?
Jo diria que el nivell és força semblant, a pesar de la crisi. S'han fet bastants fitxatges. Crec que hi haurà 4 o 5 equips que lluitaran per pujar a l'ACB, 8 o 9 que intentaran lluitar pel play-off i 4 o 5 que tractaran de no baixar de categoria.

I el Bàsquet Mallorca, en quin grup serà?
Bé, en principi, per pressupost, hauríem de ser del grup que juga per no descendir, però la temporada és molt llarga. Ja veurem què passa.

Creis que l'equip està preparat per afrontar amb garanties la Lliga?
Crec que sí. Està clar que, a mesura que avancin els dies, els entrenaments i els partits, el conjunt serà més compacte, més fort. Els jugadors nous s'hauran integrar més i aquesta compenetració es notarà a la pista.

Estau content amb els jugadors pel que ha vist fins ara?

Ho estic. De moment, la dinàmica és molt positiva i dels nous estic orgullós de l'actitud i del compromís.

Dels americans Green i Northern s'ha dit que poden acusar la falta d'adaptació a un país i a una competició tan diferent de la Lliga Universitària...
És possible que els costi un poc més. Són molts joves i els falta per arribar al nivell que tant un com l'altre poden donar. Hi ha equips que tenen més doblers i que poden fitxar americans que ja han jugat aquí i, per tant, coneixen bé la nostra lliga i la manera de jugar. Bé, no és el nostre cas, però intentarem ajudar-los al màxim i compensar amb variacions tàctiques les mancances que puguin tenir de bon principi.

El pivot de Benidorm, José Amador, en canvi, sembla que pot ser un dels jugadors claus del conjunt...

Bé, la meva idea és que ho siguin tots, però és evident que pràcticament no necessitarà gens de temps per adaptar-se. De fet, ja se'l veu molt còmode. En els entrenaments ja es demostra que és un jugador de molta qualitat i aquesta adaptació ràpida ens anirà molt bé.

Més fitxatges: Jeff Bonds. Vós ja el coneix bé de l'etapa del Bàsquet Muro... què ens en podeu dir?
Certament, aquesta és una segona etapa en la qual ens tornam a trobar. Això també és un avantatge: jo el conec molt bé i ell sap què vull que faci dins la pista. Segur que serà un jugador important per l'equip.

Finalment, ens queda l'aler mallorquí Llorenç Llompart.
Llompart ve de jugar una lliga força inferior, l'EBA, però té una gran actitud, màxima entrega i dinàmica molt intensa en els entrenaments que em fa ser optimista respecte a allò que ens pot aportar.

Quines preveis que seran les armes principals i els punts dèbils que tindrà el Bàsquet Mallorca durant aquesta campanya?
Crec que som un conjunt potent ofensivament. Ja ens va passar l'any passat. Fèiem molts punts, però també ens en van fer molts. Defensivament, hem de millorar. Tenc la sensació que, pel que fa al joc interior, en determinats partits, podem patir. Això no obstant, tot té la seva contrapartida: moltes vegades serem més ràpids que els nostres rivals i podrem fer mal des de la línia exterior.

Com veis el futur d'aquest club, després d'un any de la fundació?
Tenc molta esperança amb vista al futur, perquè, per exemple, en el bàsquet base es fa molt bona feina. Enguany han partit jugadors boníssims i molt joves, com Miki Servera (que se n'ha anat a l'Unicaja) i Joan Sastre (amb destinació al Cajasol). Tanmateix, com deia, crec que el treball que es fa és molt bo i d'aquí a 2 o 3 anys poden sortir de nou jugadors interessants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris