cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
19°

El Bàsquet Inca flirtreja amb el ridícul

L'equip de Paco Olmos cau per 37 punts de diferència a Tenerife

TENERIFE 81
B. INCA 44

TENERIFE: Mufasia (11), Doyal (18), Yuse García (6), Toledo (20), Boada (3) "cinc inicial" Cabral (9), Mayo (7), Arizmendi (5), Carlos García (0) i Crespo (0).
BÀSQUET INCA: Chambers (11), Roure (9), Merchán (3), Monclova (3), Rubchenko (11) "cinc inicial" Yáñez (1), Pampín (0), F. García (0), Gonzalo (4) i Merino (2).
11 de 38 llançaments de 2 punts. 1 de 17 en llançaments de 3 punts. 19 de 26 en llançaments lliures.
ÀRBITRES: Garmendia i Naranjo. Eliminat per faltes el jugador del Bàsquet Inca Rafa Monclova.
Marcador cada cinc minuts: (11-7), (23-20), (37-22), (43-26) "descans (43-28), (54-36), (66-40) i (81-44) "final.

La veritat és que sembla increïble, però així va succeir. El Bàsquet Inca no és que flirtejàs ahir amb el ridícul a Tenerife, és que se'l va fer seu. Amb un segon quart per oblidar, el conjunt de Paco Olmos s'oblidà de la seva condició de líder i va caure derrotat, millor dit humiliat, pel Tenerife amb un 81-44 final més que clar i llampant.

Malgrat que va aguantar durant el primer tram del partit, gràcies a la bona tasca del nord-americà Jeff Chambers, l'equip inquer va estar dominat sempre pel seu rival, que va saber aprofitar a la perfecció un regal inesperat: el «fantasma» del Bàsquet Inca. Com a botó de mostra basta esmentar la paupèrrima estadística de només sis punts en deu minuts que fou capaç d'anotar l'equip visitant en un tram del matx.

I és que els percentatges de l'Inca passaran a la història negra dels de Paco Olmos. 11 de 38 llançaments de dos punts, 1 de 17 en llançaments de tres punts i 19 de 26 en llançaments lliures.

És cert, res no va sortir bé. El conjunt canari va passar per damunt de l'inquer de tal manera que sobren més paraules. Tot anava sobre rodes fins ahir. Però a vegades és necessari apel·lar a la dita que «l'excepció confirma la regla». Això és el que va passar. Vells fantasmes es varen veure a la cantxa de Tenerife. Uns fantasmes que com a tals no existeixen i que permeten pensar que només fou un miratge. El projecte de Paco Olmos és ferm, i possiblement siguin necessaris partits com el d'ahir per convertir aquesta fermesa en solidesa.

37 punts de diferència que ningú no esperava però que quedaran allà per sempre. Només foren deu els minuts que fou capaç d'aguantar el Bàsquet Inca. Deu minuts que només serviren per maquillar el tràmit canari. Imprecís i sense referència ofensiva, els mallorquins deambularen per una pista en què és ben cert que mai no hi han caminat amb seguretat. El nervis del líder aparegueren, i res no es va poder fer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris