cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Educació imposa el PTIL a 94 centres

Isern, Estarellas i Cerdà, durant la roda de premsa d'avui. | C. P.

La Conselleria d'Educació ha imposat el Projecte de Tractament Integrat de Llengües (PTIL) a 94 centres. Aquesta és una de les moltes xifres d'inici de curs que ha facilitat el secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas, durant la tradicional roda de premsa de cada setembre, que curiosament enguany no ha comptat amb la presència de la consellera, Joana Maria Camps.

A 31 de juliol, 94 claustres no havien aprovat “els aspectes educatius i de comprensió curricular”, segons Estarellas. En canvi, 174 sí que els havien aprovat, als quals cal sumar-hi 77 centres de la concertada. Cal recordar, que davant d'aquests 94 centres on el PTIL estava bloquejat pels claustres, Educació decidí a finals de juliol treure una resolució al BOIB on s'indicava que tot i que el claustre es mostres contrari al PTIL, calia aplicar el PTIL marcat des de la Comissió de Coordinació Pedagògica. És a dir, que tot i que aquests 74 centres no estaven d'acord amb el PTIL.

Adequació PTIL

Ara com ara encara hi ha 33 centres que tenen un PTIL inadequat, segons Estarellas i 74 que estan en tramitació, és a dir que els centres n'estan fent alguna modificació i estan pendents. És per això que el secretari autonòmic ha volgut concloure que “el 70% dels centres tenen equilibri lingüístic, el 9% inadequat i el 21% en tràmit”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per República de les Illes Balears, fa mes de 9 anys

Tots sabem que així com està pensat el TIL no és per millorar l'educació. La demostració més clara és com des d'instàncies polítiques l'impossen per força a la comunitat educativa.

Contra la dictadura inculta de Bauzá la generositat de mestres, pares, nins i poble!

Votam partits mallorquins que defengan els nostres interessos i no llepaculs de Madrid.

http://www.youtube.com/watch?v=eRdojWem2g0

No m'estranya que a Catalunya vulguen sa independència d'un estat que cada pic ens expolia més, ataca la nostra llengua i cultura pròpies, recentralitza i degrada la nostra sanitat, escola, benestar i economia.

Som un sol poble i més prest que tard partirem amb ells.

Valoració:8menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 9 anys

El NO-DO es lo que está divulgando TV3 con el régimen catalufo.

Valoració:1menosmas
Per anti madrileñufet, fa mes de 9 anys

L'ultra ePPañyolisme antimallorquí fa servir la PPP3 així com el franquisme feia servir el NO-DO i fa servir EL IMMUNDO.

Valoració:10menosmas
Per Juanamari Sex Symbol, fa mes de 9 anys

Un anyet més de resistir el nyarro foraster i antimallorquí del TILufo i DEROGACIÓ IMMEDIATA.
RESTABLIMENT IMMEDIAT DEL DECRET DE MÍNIMS

Valoració:12menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 9 anys

El pancatalanismo utiliza TV3 como lo hacia el nodo franquista.

Valoració:1menosmas
Per padre, fa mes de 9 anys

De sentido común ya que estos centros no movian ficha y jugaban con fuego

Valoració:1menosmas
Per cotilla, fa mes de 9 anys

Tengo una duda, según el Confidencial, Pujol, el president, tenia una amante, que tb tenia una cuenta en el mismo banco que el padre de Mas.

Mi duda es,¿:es posible que Pujol abuelo, el padre del padre de Pujol Jr, dejase la herencia al nieto, a la amante del padre del nieto, al padre de Mas, a la mujer del padre de su nieto...y a la madre que parió a todos...salvo a mi y a u hija?

Je je...

Valoració:1menosmas
Per Por, fa mes de 9 anys

Vaja tres! Quina pena.

Valoració:9menosmas
Per Ha-he-hi-ho-hu, fa mes de 9 anys

Això ja és massa! Se'ns estan rient a la cara!! Com a docent vull denunciar que em trob totalment indefens jurídicament.

Ara més que mai hem de secundar la vaga, i anim a tots els meus companys de tots els cossos educatius a fer-ho sí o sí, sense por de no complir els serveis mínims, com hauria d'haver estat l'any passat.

I per tenir cobertura legal i poder exercicir lliurement el nostre dret a la vaga, sense que hàgim de patir, deman a l'Assemblea de Docents que vetlli pels nostres drets i per la nostra dignitat i que cridi a la mobilització activa, que plantegi el no compliment dels serveis mínims fermament i que doni cobertura jurídica a tots els docents de les Illes, deixant ben clar als màxims responsables a Conselleria i als seus representats en els centres, ELS EQUIPS DIRECTIUS que, en cas de coartar el dret constitucional a la vaga dels docents, amb uns serveis mínims il·legals (si els d'ara són iguals que els anteriors, que han estat declarats il·legals pel Tribunal Superior de Justícia de les Ilels, els d'ara també ho són i, per tant, no ens cal complir-los) se les hauran de veure amb l'Assemblea als tribunals per prevaricació, abús de poder, reincidència, violentació dels drets laborals i constitucionals, etc.

Potser molts companys docents pensen que, com ja s'acosten les eleccions, tot està fet. Potser confien que les urnes faran fora aquests governants. Però potser s'equivoquen. Si no feim ara tot el possible i tornen a guanyar, ens els haurem de menjar 4 anys més. Quina cara se'ns quedarà?! Com podrem suportar-ho?

Ara és l'hora d'anar tots junts i de ser valents!

Valoració:19menosmas
Per v, fa mes de 9 anys

Com es pronuncia? Patil, petil , potil o putil?

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente