nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Presenten a Menorca la primera obra d'art sobre el conflicte a les aules

El moviment a favor de l'educació de qualitat ja té una obra d'art feta expressament per a representar la lluita del col·lectiu. Aquests dies es presentà a Menorca el quadre titulat Lletres fugint de la incertesa de la pintora local Verónica Arellano.

La particularitat de l’obra rau en el seu original procés de creació. La Coordinadora de la Comunitat Educativa de Menorca va demanar a l’artista que assistís al World Cafe, un esdeveniment de debat educatiu que es va fer fa unes setmanes. La idea era sintetitzar visualment les idees, sentiments i emocions expressades en la jornada.

Així, l’obra va ser creada in situ durant l’acte, des de l’obtenció d’informació, passant per pluja d’idees, selecció, maduració i decisió de la imatge fins la materialització de l’obra.

“Iconològicament queda representat el coneixement amb un arbre com a metàfora. Aquest està constituït per llibres, eines necessàries per l’adquisició de coneixements. Però les pàgines estan en blanc, les lletres han fugit frustrades”, explicà l'autora.

En ella s'hi representa el TIL, els joves estudiants i les nombroses persones que amb impotència volen ajudar-los. Es tracta en definitiva d’una reflexió visual que convida a ser conscients de la situació actual en l'educació de les Illes, amb tots els elements que per bé o per mal hi participen.

L’obra ha quedat temporalment exposada a la Sala Multifuncional del Mercadal. A més, les persones que van fer aportacions d’una certa quantia en la recollida de fons per sostenir la querella contra els responsables de la política educativa del Govern, en rebran una reproducció de gran format, segons anunciaren fonts de la federació de pares menorquins FAPMA.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallorquin, fa mes de 9 anys

Precioso. De un buen gusto exquisito.

Valoració:0menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...). S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un homenatge adreçat només als espanyols que continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental) i altres denominacions despectives.

Deixem, per una altra banda, sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" (un altre homenatge, aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar una fórmula similar per tal d'amagar el nom de la nostra llengua) i si podem evitar de llegir tals comentaris, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

Valoració:0menosmas
Per Biodramina, fa mes de 9 anys

Madre mía, qué país.
Qué manera de chupar del bote.
Aquí el más tonto hace relojes.
Bravo.

Valoració:0menosmas
Per Ciutadana 2, fa mes de 9 anys

I na juana mari camps a l'entrevista d'ahir erre que erre que son els altres que van malament. Camps ni si vos haguessiu esforçat ho haguessiu fet pitjor, titelles tots i totes politics del PP en mans del gran orquestador Rajoy. Enhorabona senadors, rgidors, batles.... La incultura i la crispacio Marca PP de la vostra legislatura amb majoria absoluta.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente