muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Porreres votarà la seva bandera oficial

186559

L'Ajuntament de Porreres obrirà un procés participatiu perquè els porrerencs puguin escollir quina bandera volen que representi el municipi. La votació es durà a terme durant la setmana del 9 al 15 d'agost en el marc de les festes de Sant Roc amb l'objectiu d'aconseguir una elevada participació.

En la votació, els veïnats podran triar entre dues propostes de bandera elaborades per l'historiador Jordi Prunés. Per una banda, poden escollir la bandera heràldica, que presenta la conversió clàssica de l'escut d'armes a bandera. La proposta de disseny heràldic consisteix en un drap blanc sobre el qual s'hi llueix el fasser de palmes verdes sobre terra, flanquejat per dos passers negres. Per altra banda, poden votar la bandera com a suport de l'escut. La proposta presenta que l'escut d'armes de Porreres es disposi sobre una senyera quadribarrada.

Podrà votar tota persona física a partir dels 16 anys i que estigui empadronada a Porreres. La votació serà o bé presencial, a les oficines de la Sala de 8.30 a 14 h, o bé telemàtica al web municipal.

'Fer bandera. Una aproximació a la construcció de símbols'

El pròxim divendres, 30 de juliol, a les 19.30 h a la Biblioteca Municipal, la catedràtica d'Història Medieval a la UIB Maria Barceló i Crespí i l’historiador Jordi Prunés i Moyà oferiran un col·loqui per a conèixer en més profunditat les dues propostes de bandera que es duran a votació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No hauria de poder votar tothom del poble, fa mes de 2 anys

Ahir, al Cinc Dies d'IB3, demanaven quina bandera volien a la gent que viu al poble i una forastera va dir que volia " la blanca porque era más limpia", mentres que un estranger, que per l'aspecte i l'accent semblava britànic, va dir que "ell votaria la bandera amb el fóns blanc perque l'altra era cosa de Catalunya i no tenia tes a veure amb la Història d'aqui".
I aquesta gentola que ve de fora, sigui de l'estranger o d'Espanya, que no té cap interés.per la terra d'acollida més que la de treurer-li el suc i acomodar-la a ells fulminant tot el que els fa nosa, és la que destrossa el nostre patrimoni immaterial i material, la que se carrega la nostra cultura i la nostra llengua, la que ens impideix progressar i la que fa que de cada pic els mallorquins i els de les altres illes balears estiguem més a prop de ser expulsats de ca nostra. I m'és igual si son espanyols, americans, africans o com en aquest cas, europeus blancs i rossos, perque tothom que se porta així demostra ser un impresentable que hauria de partir d'aqui i si no podem expulsar-los, almenys no deixar-los participar en les decisions que afecten a les mesures patrimonials, culturals i històriques, perque estan ben decidits a arrassar-ho tot.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente