algo de nubes
  • Màx: 19.78°
  • Mín: 12.82°
19°

Ports IB renova la instal·lació de s'Oberta amb millores de seguretat i serveis

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha informat aquest dimarts de la renovació de la instal·lació de s'Oberta amb millores de seguretat i serveis.

La Conselleria ha indicat que el director general de Transport Marítim i Aeri, Xavier Ramis, la directora Gerent de Ports IB, Cristina Barahona, l'alcalde de Muro, Antoni Serra, el president de l'Associació d'amarraments, Bernadí Alba i el representant de l'associació d'amarraments de S'Oberta han visitat la instal·lació portuària per a donar compte de les obres de millora que Ports IB ha realitzat durant els últims mesos.

L'actuació ha consistit en la renovació total de la infraestructura a través de la substitució del pantalà existent, molt deteriorat pel pas del temps, per un nou que manté el mateix nombre d'amarraments possibles, però que inclou millores de seguretat, així com relatives a la dotació de serveis.

El nou pantalà de S'Oberta es compon de 16 mòduls i té una longitud total de 192 metres. D'aquesta manera es donen cabuda a 74 embarcacions amb un ample de plaça de 2,56 metres.

Amb l'objectiu d'incrementar la seguretat de les embarcacions amarrades, s'ha instal·lat també un tren de fondeig. Aquest element aporta major estabilitat a les embarcacions amarrades, evitant impactes i desperfectes deguts a petites col·lisions.

D'altra banda, el tren de fondeig millora sensiblement les condicions mediambientals de la instal·lació, ja que d'aquesta manera s'eliminen els morts il·legals que molts usuaris dipositaven pel seu compte.

Des de la Conselleria han considerat «important» que la zona del pantalà de S'Oberta es troba dins d'un espai de la Xarxa Natura 2000 i està emparada per múltiples figures de protecció com ANEI, per la llei I / 1991; denominació de Parc Natural, per Decret de la CAIB del 01/28/1988; ZEPA; Reserva Biogenètica del Consell d'Europa o Zona humida d'importància Internacional (RAMSAR) per acord del Consell de Ministres del 07/25/1987.

Quant a les millores en termes de seguretat, s'ha instal·lat una porta amb pany per a controlar l'accés a la instal·lació, així com una passarel·la a l'inici del mateix que facilita l'entrada. També s'han instal·lat tres torretes contra incendis i de salvament, proveïdes de llum leds, cèrcol salvavides i extintors de pols de 6 quilos.

D'altra banda, també com a novetat, amb aquesta actuació s'han instal·lat 19 torretes amb quatre preses de corrent i dos d'aigua cadascuna, oferint serveis de llum i aigua potable a tots els usuaris.

El pressupost final d'aquesta actuació ha estat de 346.721 euros. Una vegada finalitzades les obres de renovació, Ports IB ha procedit a la distribució dels amarraments disponibles en aquesta instal·lació portuària de gestió directa.

En total, dels 74 espais disponibles, dos amarraments s'han destinat a les motos d'aigua de Salvament de Platges de l'Ajuntament de Muro, dos més corresponen a embarcacions destinades al lloguer i la resta són amarraments per a embarcacions d'esbarjo.

Actualment Ports IB està realitzant el procediment d'adjudicació de les noves places i s'espera que una vegada finalitzat el procés la llista d'espera quedi pràcticament eliminada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.