algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
17°

El Bloc per Felanitx no assisteix a la hissada de banderes blaves argumentant que són «un simple reclam turístic»

Els regidors del Bloc per Felanitx han decidit no assistir a la hissada de banderes blaves de les platges de Felanitx celebrada aquest dilluns. Les formacions han argumentat que les banderes blaves, teòricament, són un segell de qualitat de l'aigua, gestió i educació ambiental, però en realitat el que més compte són el nombre de serveis que s'ofereixen a les platges gestionades per empreses privades.

El Bloc per Felanitx creu que «no es pot fer publicitat de banderes blaves quan tenim algunes d'aquestes platges massificades per para-sols i hamaques de dimensions desproporcionades o xibius que posen música a totes hores a volums inadequats i que no respecten els horaris de tancament».

Pel Bloc per Felanitx les platges s'haurien d'entendre com un «ecosistema fràgil» que s'ha de respectar. Creuen que, a la mar, s'haurien d'habilitar boies de fondeig controlat, eliminant l'impacta que les àncores de les barques fan damunt la posidònia. A la línia de la platja s'hauria de deixar la posidònia morta tot l'any ajudant a reduir l'erosió de les onades damunt la platja emergida. I acabant amb la protecció i millora dels sistemes dunars, punts clau per l'emmagatzematge de l'arena. Uns sistemes dunars que en moltes d'aquestes platges es veuen separats o gairebé extingits per la presència directa de carrers o edificis que tallen la continuïtat de l'ecosistema.

Segons els regidors, «el que hauria de ser un distintiu per la bona gestió mediambiental es converteix en un simple reclam turístic que només aporta més beneficis a l'empresa concessionària de la platja».

Conclouen que «en definitiva, ens queda molt de camí per recórrer per poder-nos posar medalles de la bona gestió de les platges del municipi».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bravo!, fa mes de 2 anys

Completament d´acord!

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente