nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.51°
11°

Mallorca Sense Sang denuncia l'Ajuntament de Muro

El motiu és el finançament de la correguda de toros del juny passat

El portaveu de la campanya antitaurina Guillem Amengual ha presentat avui dijous una denúncia a la Conselleria d'Agricultura contra l'Ajuntament de Muro per finançar de forma fraudulenta la correguda de toros del passat 19 de juny. Amengual recorda que a les Balears està prohibit per llei el finançament d'espectacles on es maltracti animals i des de la campanya Mallorca Sense Sang demanen la dimissió del batle Martí Fornés.

La campanya Mallorca Sense Sang emprèn mesures legals contra l'Ajuntament de Muro per incomplir la llei de benestar animal i adquirir 400 entrades per a la correguda de toros del passat 19 de juny amb fons públics estant prohibit per la llei. Des de la campanya antitaurina recorden que aquest no és l'únic incompliment de la llei de benestar animal ja que també permeten l'entrada de menors a les corregudes de toros, permetent fer "botellón" a les portes del coliseu mallorquí i permetent col·locar altaveus amb més decibels dels permesos per les ordenances públiques.

Amengual declara que l'ús de diners públics en activitats prohibides per la llei és un fet molt greu i que ha de tenir conseqüències. «Les autoritats competents no poden quedar-se de braços creuats davant fets d'aquesta gravetat. Cal parar els peus a la màfia taurina i a les institucions que ajuden amb diners públics a una activitat que si no fóra per les subvencions que rep fa temps hauria desaparegut», declara Amengual.

Crítiques al departament d'urbanisme de Palma

Amengual agraeix a l'Ajuntament de Palma la sanció de 20.000 euros a l'empresa taurina de la plaça de toros de Palma per l'entrada de menors a les dues corregudes de toros celebrades el passat estiu en el coliseu palmesà. Sol·licita també que des del defensor del menor se sancioni també els pares que van assistir a l'espectacle taurí amb els seus fills ja que són aquests els que realment incompleixen la llei.

Així mateix Amengual es mostra molt crític amb el departament d'urbanisme de Palma ja que aquest any han decidit no sancionar l'amo de la plaça de toros al no veure ni deficiències ni irregularitats mereixedores de sanció. «No entenem com aquesta plaça segueix tenint llicència d'activitats ja que té greus deficiències i no s'han arreglat. N'hi ha prou amb veure la fotografia presa a la infanta Elena per veure com els protectors de fusta estan totalment podrits quan se suposa que els tècnics li han donat el vistiplau. Si aquest any van fer alguna revisió la van fer amb els ulls embenats», ha afirmat Amengual.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.