algo de nubes
  • Màx: 17.97°
  • Mín: 8.69°
17°

L’anticatalanisme d’extrema dreta arriba a Manacor

Tretze persones armades amb pancartes escrites en cartolines blanques amb el lema «Gràcies batle» i una pancarta més grossa que deia «A Mallorca en bon mallorquí», entraren a la sala de plens de l’Ajuntament durant la sessió ordinària d’anit passada. La intenció dels manifestants era la d’agrair al batle Pedro Rosselló l’ús continuat que fan de l’article salat tant ell com els regidors del Partit Popular i també els comunicats que fa aquest partit.

Ja en la seva primera intervenció, Joan Llodrà saludà els regidors i el públic assistent, sorprès que anit passada hi hagués també “gent de fora poble”. En algunes de les pancartes desplegades s’hi podia veure el logo de la gonellista i secessionista Fundació Jaume III. Dels membres assistents a la improvisada concentració, només un era manacorí, i entre ells s’hi reconeixien cares vinculades als moviments d’extrema dreta de Mallorca.

El batle Pedro Rosselló, en la primera intervenció al Ple després del desplegament de les pancartes per part del grupuscle anticatalanista, es va desmarcar de l’acció, tot i que es va mostrar respectuós amb la manifestació pública de qualsevol idea. “M’havien filtrat que això podria passar i vaig avisar que m’estimaria més que no fos així, però han vengut i són lliures de ser aquí”. Rosselló, a més, digué que “no ho apoiaria (sic) mai, hi ha debats més importants que aquest de si l’article salat o l’article literari”.

Joan Llodrà replicà que entre els membres del grup hi havia gent vinculada als moviments d’extrema dreta de Mallorca. I que tot i que “avui han actuat de forma pacífica, altres vegades no ha estat així”, i recordà que havia donat avís a la policia de la presència del grup. Llodrà a més, havia aprofitat per fer una fotografia dels manifestants i penjar-la a Facebook: «L’extrema dreta ocupa la sala de plens. I el batle encantat…». Aviat arribà a Pedro Rosselló el comentari. El batle, visiblement molest, demanà una rectificació a Llodrà, el qual li respongué que ja la faria en arribar el moment. Avui dematí el regidor republicà ha penjat un nou post: «Quan l’extrema dreta et fa homenatges has de saber que: o alguna cosa fas malament o bé s’aprofiten de tu. Ahir l’extrema dreta actuà pacíficament, però no sempre és així. Irresponsabilitat del senyor batle, que n’estava assabentat prèviament, de no haver-ho posat en coneixement del delegat de Polícia. Reacció del batle? Matar el missatger i entrar en còlera pels meus escrits al facebook».

El batle Pedro Rosselló acusà Llodrà i els membres de l’oposició de «llançar insinuacions per fer que la gent pensi determinades coses que no són. Diuen mentides i tergiversen la realitat. Això és la seva forma de fer». I reconegué que «a nivell col·loquial faig servir l’article salat, i tenc tot el dret de fer-ho. Sí. Però no veurà cap escrit oficial signat per mi en article salat». I insistí que «no tenc res a veure amb el que ha passat, no he demanat suport a ningú».

Rosselló a més, insistí també en el post a Facebook de Llodrà: «Ha patinat perquè ha fet més via de la que toca i ara té un problema». Llodrà replicà que «ha intentat fer d’Antoni Pastor i no li ha sortit bé. Ja matisaré tot el que ha passat». El batle, nerviós, interrompé diverses vegades Llodrà, que respongué irònic: «Senyor batle, el portaveu del PP m’està interrompent».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Joselito Ramoncín, fa mes de 7 anys

Es compre enrere de s'espanyolisme a ses Balears està molt avançat..! Sempre son es mateixos en trenta Anys .. quatre replegats.
Basta comptar els pocs forasters i renegats que anaren a la Plaça Major a favor des nacionalista madrileny Joselito Ramoncín
Mallorquins i Balears sempre..! De Castizpaña ni somiant , aixô es un invent des reis "Catòlics" politicament molt intencionat.
Colonialisme espanyol d'una puta vegada Arruix .. fora de sa nostra Terra ..barco de requilla!

Valoració:0menosmas
Per Jordi, fa mes de 7 anys

El dia que el gonellum aplicarà a les comunitats autònomes castellanoparlants els mateixos criteris DIVIDE ET IMPERA que aplica a les catalanoparlants, aquest dia, I TAN SOLS AQUEST DIA, ja parlarem de dialectalitzar la nostra llengua per "comunidades autònomas" espanyoles.
Mentres ells NO QÜESTIONIN PER RES L'ESTÀNDARD FORASTER, nosaltres hem d'anar ben alerta a qüestionar per res del món el nostre estàndard nacional, encara clarament en procés de construcció.

Valoració:1menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 7 anys

15h 30', 16-9-2016: IB3 emet, per desgràcia, una altra pel·lícula en foraster.

Valoració:-2menosmas
Per Jaume, fa mes de 7 anys

Qúe grave es ser "secessionista", ¿verdad?

Qué grave es defender la lengua propia, ¿eh?

¿Y dónde está el "dret a decidir"?

Dais mucha pena.

Valoració:0menosmas
Per badall, fa mes de 7 anys

Oooouuuaaaiiiii!

Valoració:3menosmas
Per Jordi, fa mes de 7 anys

A Menorca en bon menorquí. A Eivissa en bon eivissenc. A Formenter en bon formenterenc. A Pollença en bon pollencí. A Sóller en bon solleric. A Binissalem en bon binissalemer. A Felanitx en bon felanitxer. A Alaró en bon alaroner. A Tortosa en bon tortosí. A Andorra en bon andorrà. A Andalusia en bon andalús. A Múrcia en bon murcià. A Madrid en bon madrileny. A les Canàries en bon canari. A Cuba en bon cubà. A l'Argentina en bon argentí. A Mèxic en bon mexicà. A Perú en bon peruà. A Xile en bon xilè. A Nord-amèrica en bon nord-americà. Al Canadà en bon canadenc. A Àustria en bon austriac. A Suïssa en bon suis.

Valoració:8menosmas
Per Gonellufet, fa mes de 7 anys

Deu voler dir això:

Gonelles
Associats amb
Botiflers

Gab

Valoració:2menosmas
Per Deman, fa mes de 7 anys

Què és això de "GAB"? Què vol dir?

Valoració:0menosmas
Per Gonellufet, fa mes de 7 anys

A Menorca, en bon menorquí.
A Eivissa, en bon eivissenc.
A Formentera, en bon formenterenc.
A Pollença, en bon pollencí.
A Andalusia, en bon andalús.
A Múrcia, en bon murcià.
A l'Argentina, en bon argentí.
A les Canàries, en bon canari.
A Cuba, en bon cubà.
A Mèxic, en bon mexicà.
A Nord-america, en bon nord-americà.
A Canadà, en bon canadenc.
GONELLUFETS! FEIS LLÀSTIMA!

Valoració:7menosmas
Per Basta de dois!, fa mes de 7 anys

Meam, gonelles. Abans de que els moros invadissin, les nostres Illes, havien sigut conquerides per Belissari i per tant pertanyien a l'Imperi Romà d'Orient i s'havia deixat de parlar Llatí i l'idioma que s'emprava era el Grec.
A veure si se legisla Sobre la falsificació de la Història, com a tots els països civilitzats i bsix pens de multa i de presó, es deixa d'enganyar a la gent que ha estudiat poca Història.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente