algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

ARCA denuncia el precari estat de conservació dels elements modernistes de Sóller

4738
ARCA ha identificat tot un seguit d'elements modernistes, com elements de ferro, que caldria millorar i conservar. | ARCA

ARCA ha denunciat el mal estat de conservació de molts dels elements modernistes de Sóller. L'entitat en defensa del patrimoni assegura que la gran majoria de peces presenten un estat molt precari, com és el cas, per exemple, dels ferros i les epigrafies de les tombes modernistes del municipi.

L'entitat, que recorda que Sóller és el segon municipi de Mallorca amb més elements d'aquest estil, considera que la major part de les peces necessiten ser restaurades, per tal de vetllar “per la seva correcta conservació i la imatge de la localitat”.

ARCA, en aquest sentit, ha identificat tot un seguit d'elements que caldria millorar i conservar. El primer és l'element arquitectònic conegut amb el nom d'“El drac del jardí de les Hespèrides”,  realitzat pel mestre ferrer Manuel Carrascosa i situat a la casa de Can Torrens. L'entitat assegura que l'element es troba “molt deteriorat” i que algunes de les fulles de ferro que s'enfilaven per les columnes “han caigut”.

L'entitat també ha identificat diverses deficiències de conservació en el cementiri de la localitat. Assegura que hi ha molts ferros rovellats o que han perdut els seus elements ornamentals. A més, creuen que moltes de les epigrafies poden arribar a perdre les seves inscripcions i que moltes de les escultures “mereixen ser restaurades, degut a la seva vàlua artística i cultural”.

Millorar el patrimoni
L'associació en defensa del patrimoni considera, a més, que moltes de les barreres de ferro (com la situada a la casa de can Cera) “no s'han pintat des de fa anys”, trobant-se en un precari estat de conservació. En aquest sentit, proposen a l'Ajuntament de Sóller que “no deixi aparcar vehicles davant algunes de les barreres que es troben a la Gran Via, a causa de la seva vellesa artística”.

ARCA assegura, finalment, que el voladís de la Casa Vermella de l'Alqueria del Compte presenta un estat de conservació “lamentable i amb el perill de caure”. En aquest sentit, consideren que “cal vetllar per la correcta conservació” d'una de les cases més singulars i significatives del municipi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 9 anys

Enlloc de posar tantes càmeres per vigilar el cotxe, més li valdria al batle cuidar el patrimoni arquitectònic de la ciutat, que és de tots i atreu turistes els pocs civilitzatsque vénen a Mallorca.

Valoració:0menosmas
Per vius!, fa mes de 9 anys

Hi ha radicals amb poder (de moment) que no estimen el patrimoni de tots

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente