muy nuboso
  • Màx: 17.22°
  • Mín: 12.25°
13°

Més de 200 sollerics reclamen la baixada de l'IBI a toc de cassola

1999
Més de 200 persones participaren en una sonora casserolada davant l'Ajuntament per mostrar el seu desacord amb la valoració cadastral. | Ll. G.

La Plataforma per una Valoració Cadastral Justa per Sóller i el Col·lectiu Albaïna celebrà dissabte el primer acte de protesta per reclamar una baixada de l'increment de l'impost de l'IBI del 0,85% al 0,55%. Més de 200 persones participaren en una sonora casserolada davant l'Ajuntament per mostrar el seu desacord amb la valoració cadastral.

La Plataforma considera que l'increment és “injust i desmesurat”. De fet, els col·lectius ciutadans consideren que la pujada de l'impost afectarà de forma molt negativa a l'economia de molts de veïns que es veuran amb feines per abonar l'impost. A més denuncien que l'increment és un dels més cars de Mallorca. La Plataforma i Albaïna ja han presentat més de 1.000 instàncies exigint una rebaixa al consistori presidit per Carles Simarro (PP).

Durant la protesta es van poder escoltar cassons, olles, tapadores i cullerots, xiulets i sirenes, que animaren la plaça del centre de Sóller. Sota el lema de “Rebaixa de l'IBI, ja, per al 2014, al 0,55%”, que es podia llegir en diverses pancartes i al crit de “Basta de mala administració!” els convocants van llegir un dur manifest contra la pujada impositiva.

En el manifest, llegit per un membre de la Plataforma, es reclamà “seny” als governants alhora que es criticà la inoperància de Simarro. Segons el document, la pujada ha suposat “una punyalada per a moltes famílies i l'Ajuntament té previst continuar incrementant la recaptació en 500.000 euros anuals fins a l'any 2022". Els veïns no descarten nous actes de protesta per reclamar uns imposts “més justs i equitatius”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.