algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

Via verda a la UIB

El patí de l'IES Marratxí acollí la trobada de l'Assemblea. | Pere Bota

L'assemblea de professors celebrada aquest dimecres a l'IES Marratxí ha decidit convocar per aquest dijous una “Via verda a la UIB”.

Durant la trobada a l'institut marratxiner, que ha aplegat unes 500 persones, s'ha decidit pujar a la UIB a peu o en bicicleta perquè es pugui fer ben visible aquesta Via verda. L'objectiu és poder arribar a la seu del rectorat, a Son Lledó, a les 11.30 hores quan està prevista la inauguració del curs acadèmic on es preveu la presència del director general d'Universitats, Recerca i Transferència del Coneixement, Miquel Deyá.

La Plataforma per la Defensa de la Universitat Pública amb els docents en vaga
A la protesta de les camisetes verdes s'unirà a més la de la Plataforma Unificada per a la Defensa de la Universitat Pública de les Illes Balears (PUDUP-Illes). La Plataforma serà també davant del rectorat per mostrar el seu suport als docents en vaga i en defensa de l'educació pública.

La PUDUP-Illes organitzarà una enllaçada verda davant l'edifici de Son Lledó. Manifesten que "aquesta acció no es planteja en contra de l'obertura del curs acadèmic universitari, sinó a favor de l'ensenyament públic". A més, hi haurà intervencions d'un representant de la PUDUP, un altre de l'Assemblea de Docents i d'un representant dels alumnes encausats per l'entrada a la Conselleria d'Educació el curs passat.

40.000 euros per seguir endavant
La caixa de resistència de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears ja compta amb 40.000 euros per poder tirar endavant la vaga indefinida amb garanties. Tant l'Assemblea, com els sindicats STEI-i i FECCOO, convocants de la trobada a Marratxí han manifestat als docents presents la seva intenció de mostrar-se més units que mai per poder avançar amb èxit cap als objectius marcats i independentment de si es parla de centres públics o concertats.

El professorat que ha participat de l'assemblea també ha volgut mostrar el seu rebuig a les agressions que van patir el passat dimarts un piquet informatiu d'estudiants de l'IES Arxiduc de Palma.

Per la pròxima setmana també s'ha decidit convocar noves concentracions a Palma, Inca, Felanitx, Sa Pobla, Sineu i Manacor i per tant, demanar els permisos corresponents per evitar multes de Delegació del Govern.

L'Assemblea de Docents de Menorca amb ganes de tirar endavant
L'Assemblea de Docents de Menorca, juntament amb representats de pares, mares i alumnes, considera "un èxit aquests tres dies de vaga, que ha comptat amb una mitjana de seguiment de més del 80%, participació històrica que anima el professorat, les famílies, els alumnes i els sindicats a seguir amb la lluita".

"Les maneres impositives que continua exhibint el Govern de les Illes Balears" després de l'auto de suspensió cautelar del Decret TIL per part del TSJIB i la "injusta situació" viscuda pels tres directors expedientats, els quals encara estan esperant que es resolgui la seva situació, així com l'absència de representant d'Educació del Govern a la nostra illa, "donen legitimitat a les reclamacions de l'Assemblea de Docents, que continua exigint al Govern que s'assegui a negociar i escolti als milers de persones que li reclamen un canvi d'actitud".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Paula O, fa mes de 10 anys

Per a Sonia:
En què et bases per acusar el 40% de professionals de l´ensenyament de ser uns "vagos"? Això, més que demagògia, ja són calúmnies. Ara, un fastigós comentari com el teu es desqualifica per si sol. El dubte que em queda és si et paguen per escriure aquestes estupideses o si ho fas per mala baba personal. i què hem de considerar, a més, que tots els "pancatalanistes" són "vagos" o que la vagància es reparteix aleatòriament?
El que et dic és que una persona que fa aquests comentaris no mereix crèdit ni respecte.

Valoració:3menosmas
Per migdimoni, fa mes de 10 anys

Per en "Miquel":
Esta clar que no has estat de vaga en la teva vida, tal vegada no t’ha fet falta o perquè has fet un poc l’esquirol, postura ben comprensible encara que no es comparteixi.
Farem un parell de comptes:
A un mestre per fer vaga li espolsen prop de 100 euros cada dia o més. Si fa vaga una setmana de 5 dies devers 500 euros (aquest era fàcil) i si la Conselleria diu que han fet vaga el 22% del docents i, per tornar-ho a fer fàcil posarem que el total són 5000, arrodonirem el percentatge a la baixa, sempre a favor de la Conselleria a un 20% de participació, me surten devers 1000 docents que han anat a la vaga. A jo me surten 500.000 euros de paparra al docents en una setmana.
He sentit a dir que tenen una caixa de resistència de devers 30 a 40 mil euros.
Com ho veus?

Valoració:7menosmas
Per Sonia, fa mes de 10 anys

Els sindicats catalanistes de ses illes Balears estan mosquejats perquè veuen que sa gent s'ha adonat de les seves intencions. No es pot pressionar ni usar als alumnes d'escut per ses seves pretensions ocultes. Han manat en es seu gust amb es beneplàcit dels governs de Zapatero i Antich i Francina Deutes Armengol ..
PD. Es 40% des professorat son uns vagos i uns pancatalanistes quine vergonya de gent..

Valoració:-10menosmas
Per Paula O, fa mes de 10 anys

Des de Barcelona, el meu suport. Ara mateix vaig a fer un ingrés a la caixa de resistència dels mestres. La manca de diàleg i el govern a cop de decret-llei mostren que la democràcia és aliena al govern PPeru. Odien tot el que és diferent i, més, si és català. Dictadors!

Valoració:7menosmas
Per Miquel, fa mes de 10 anys

Al final qui perd: els nins

-els mestrwes ja fan caixa per cobrar lo que perden.
-s'intentarà que facin vaga els alumnes per aixi no fer classe i poder cobrar alguns dies.

gran sacrifici !!

Valoració:-19menosmas
Per UNA MARE, fa mes de 10 anys

A "MIGDIMONI", bon dia, lo promer de tot, en so teu comentari m'acabes de convença , res mes a dir, moltes gracies.

Valoració:6menosmas
Per migdimoni, fa mes de 10 anys

A "una mare", si que ho ets responsable, també li has posat o li posaràs un mestre particular quan tingui un grip d'una setmana o quinze dies?....... :)
Tal vegada deu ser de les poques vegades que un col•lectiu fa una vaga per defensar una cosa de la que el propi col•lectiu no en traurà profit. Perdrà doblers per defensar l’educació dels seus propis fills i de la resta de nins de la comunitat.
Si la porqueria del TIL segueix endavant ja en pots fer un de recó per pagar classes particulars, però aquestes de veres.

Valoració:8menosmas
Per forastero, fa mes de 10 anys

Llevo pocos años en la isla y siempre me habían llamado la atención los altísimos niveles de fracaso escolar en esta comunidad.
Viendo las motivaciones y la manera de actuar de esta tropa, ahora me explico muchas cosas.
Mi apoyo a todos los que luchan por una educación pública y de calidad de todos y para todos.
Mi total desprecio para los sindicatos nazionalistas que tienen secuestrada a la Assamblea de docents y que están más por la labor de "fer país" que por la de transmitir conocimientos.
Amo a este pueblo, su cultura, su historia y su lengua, y espero que podais libraros de esta costra catalanista que tanto daño está haciendo.

Valoració:-20menosmas
Per una mare, fa mes de 10 anys

Hola, bon dia, la caixa de resistencia pagarà també les clases particulars a les que acudeix es meu fill per no perde ja que m'imagin que se les exigira el temari complet.

Valoració:-26menosmas
Per mallorquí, fa mes de 10 anys

Com cou es fi de sa immersió llingüítica!
Idó ja sabeu què podeu fer amb es nivell D de català, jajajj. Quin negociet més guapo vos hi haviau montat amb aquest cuento des català

Valoració:-25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente