muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
14°

El Much 2013 de Sineu ja té cartell

628
Amb la indumentària dels protagonistes de la foto, queda clar que el color oficial de la festa és el rosa.

La festa sineuera del Much, un dels epicentres populars de l'estiu mallorquí, es prepara per a ser recordada llargament.

L'edició d'enguany és la desena d'aquesta celebració que, malgrat no tenir unes arrels que es remunten centenars d'anys en el temps, cada any criden l'atenció de més mallorquins, atrets per la festa que durant tota la jornada envaeix diversos racons de Sineu.

Ja fa olor a bauxa. El 14 d'agost ja és ben a prop i els organitzadors aprofiten per encendre encara més el caliu popular al voltant d'un esdeveniment que mobilitza de bon de veres les xarxes socials, sobretot pel que fa als sineuers.

L'última novetat que corre com la polvora és l'irreverent cartell que promociona la trobada del Much, obra de Macià Puiggròs Noguera, responsable de fotografia de la revista local Díngola, i col·laborador de l’Obra Cultural Balear de Sineu.

Unes Meninas actualitzades
La foto s’inspira en la famosa obra de Diego Velázquez Las Meninas, del 1656, una de les obres pictòriques més analitzades de la història i exposada actualment al madrileny Museu del Prado.

La foto es va realitzar aquest passat dissabte 20, i el muntatge es féu en un plató improvisat a l'abandonada nau de la fàbrica de confitures Ramis Aulet de la localitat.

En ella s'hi pot veure un grapat de membres de la prohomonia dels Manolos (la comparsa que acompanya la figura del Much a l'arribada al mercat en la processó de s’encuentro, un dels punts zenitals de la festa) en una postura que tracta d'imitar la que retrata el famós quadre de Velázquez.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.