nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Comença la UCE marcada pel tricentenari 1715 i el 27-S

Diumenge 16 d'agost va començar la Universitat Catalana d’Estiu, que durarà fins el 23 d'agost i que està marcada per la convocatòria electoral del 27 de setembre i per la commemoració del Tricentenari del 1715.

El primer acte sobre el Tricentenari serà el titulat «Commemoració dels 300 anys de la caiguda de Mallorca i Eivissa a la Guerra de Successió», que comptarà amb la participació de Francesc Miralles (vicepresident del Consell de Mallorca), Antoni Mas (Universitat de les Illes Balears), Maurici Cuesta (historiador) i Cristòfol Soler (jurista) i serà dia 17, a les 5 de l'horabaixa.

Dins el seminari «Tricentenari (1715-2015) del final de la Guerra de Successió», l’expresident del Govern i membre de la Comissió del Tricentenari, Cristòfol Soler, impartirà dues conferències sobre el règim jurídic i les institucions del Regne de Mallorca abans i després de la desfeta de 1715. Completaran el Seminari del Tricentenari (1715-2015), dues conferències sobre la Guerra de Successió vista des de Mallorca a càrrec del professor Jordi Sales i de l’historiador mallorquí Mateu Morro.

Cal assenyalar que un altre dels seminaris importants de la UCE d'enguany serà la tercera edició de la «Trobada sobre els Reis de Mallorca».

Pel que fa a les eleccions del 27 de setembre, es farà una taula rodona titulada «27S: què hi ha en joc?», en què els principals candidats protagonitzaran el dia 22 a les cinc de la tarda un debat: hi assistiran Antonio Baños (CUP) Ramon Espadaler (UDC) Lluís Rabell (Catalunya Sí que es pot) i un representant de la candidatura Junts pel sí encara per confirmar. Un altre dels plats forts de l’edició d’enguany arribarà dimarts 18, també a les cinc de l'horabaixa, amb un acte centrat en el municipalisme.

A l’acte ‘Municipis i educació’ participaran Carles Puigdemont, batlle de Girona; Conxa Juanola, batllessa de Maó; Miquel Oliver, batlle de Manacor; Maria Josep Ortega, batllessa de Carlet; David Rodríguez, batlle de Solsona; Jaume Casals, batlle de Navàs, i Joan Pau Alduy, president de la Comunitat d’Aglomeració de Perpinyà, amb la moderació de Joan Becat (IEC).

En aquesta edició es recordaran de manera especial les figures de Joaquim Molas, Enric Morera, Ovidi Montllor i Teresa Rebull.

Podeu consultar aquí el programa complet (PDF) de l’edició d’enguany de la Universitat Catalana d’Estiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa mes de 8 anys

Hi assistiràn altres historiadors com ara en Nofre Vaquer, Bartomeu Bestard, Miquel Deià, etc, etc?

Valoració:0menosmas
Per Dignitat, fa mes de 8 anys

Balears, valencians, i aragonesos, sempre agermanats contra es feixisme pancatalanista.

Som mallorquins! Mai catalufos!

Valoració:-4menosmas
Per Macia, fa mes de 8 anys

Balears, valencians i aregonesos agermenats per imposicio castellana per pagar les subvencions de les mines contaminants de carbo d,Asturies i Castella, agermanats per pagar lrs subvencions del PER d,Andalusia i Extremadura, agermenats per subvencionar ENDESA, Iberdrola..., Aixo es sa vostra DIGNITAT
Sempre mallorquins, mai subdits de Castella i els seus Borbons
Salut, republica, llibertat, //*//

Valoració:5menosmas
Per Dignitat, fa mes de 8 anys

Balears, valencians, i aragonesos, sempre agermanats contra es feixisme pancatalanista.

Som mallorquins! Mai catalufos!

Valoració:-6menosmas
Per Al d' aqui baix, fa mes de 8 anys

Digués de que presumeixes i te diré el que et manca

Valoració:7menosmas
Per Dignitat, fa mes de 8 anys

Balears, valencians, i aragonesos, sempre agermanats contra es feixisme pancatalanista.

Som mallorquins! Mai catalufos!

Valoració:-15menosmas
Per Al "buitre negro" de baix, fa mes de 8 anys

A la Universitat no t' hi volen, ni tan sols a l' estabulari. Vés a la Sierra de Gata, d' on has sortit, a menjar cadàvers i deixa de fer el ridícul per aqui.

Valoració:23menosmas
Per Voltor Negre, fa mes de 8 anys

Mallorca i ses illes Balears mai serán de aquest invent molt intencionat des pastissos catalans...
Fora de sa nostra Terra tot pancatalanisme..!!
BARCO !
ARRUIX ! Traïdors...!!

Valoració:-22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente