cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 25°
25°

Un diari d'esports

Apostam per la celebració de partits de la selecció balear de futbol i per un Mallorca cada dia més identificat amb la societat

L’esport forma part de la nostra vida. És capaç de paralitzar la ciutat, de provocar plors i alegries, de reunir milers de persones en un camp de futbol, en un poliesportiu, en una plaça pública... I si ens referim a la televisió, les audiències esportives són gairebé sempre espectaculars. Ens trobam davant d’un fenomen social. La informació esportiva ha estat fins ara essencial a Diari de Balears. I d’ara endavant no ho serà manco. Fer informació esportiva no és just donar a conèixer els resultats de diumenge, acudir als entrenaments, sempre soporífers, del Reial Mallorca, no és només informar de les darreres novetats de l’equip, avançar fitxatges o traspassos... Des de les pàgines esportives de Diari de Balears mantenim un compromís clar, ferm i decidit amb el país i amb els seus ciutadans.

Apostàrem des del primer dia per la celebració de partits de la selecció balear de futbol, per la transparència absoluta en les subvencions públiques als nostres equips i esportistes més significats, per un Reial Mallorca cada dia més identificat amb la societat... Hem significat en un munt d’oportunitats que el Reial Mallorca ha de ser dels mallorquins, quants més millor, i la nostra veu ha reclamat sempre una major implicació amb la ciutadania. Volem que el club més representatiu d’aquesta terra sigui molt més que una Societat Anònima Esportiva. Consideram necessari que el Mallorca formi part imprescindible de l’engranatge d’aquesta terra i que la seva Fundació sigui una eina més d’integració social.

I apostàrem des del primer dia per l’esport més proper. El futbol regional, el nostre bàsquet, tots i cada un dels esdeveniments esportius que tenen lloc en aquesta terra nostra, ens interessen. I molt. Tenim el compromís de fer-vos partícips dels èxits dels nostres esportistes, volem que conegueu els campions més joves, que facem junts el camí que habitualment no condueix a l’èxit.

Els esports són vida. I us puc ben assegurar que la vida esportiva de les Illes Balears té una salut excel·lent, de ferro, millor que mai. L’esport balear està en forma. El Reial Mallorca complirà la temporada pròxima dotze anys a Primera Divisió i ho farà amb una plantilla farcida de futbolistes de qualitat indiscutible. Enrere, just en la memòria, podem trobar encara aquell vell equip ascensor, que pujava i baixava de categoria amb gran facilitat. La base social de l’entitat s’ha incrementat de manera considerable, tot i que encara resta molta feina per fer. Queden encara massa comptes pendents a la Part Forana, massa greuges no reparats.

Però no sols de futbol viuen els esports. El bàsquet balear viu també un moment històric, amb la supervivència del Menorca Bàsquet a la Lliga ACB. Ens trobam davant d’un fenomen impossible. Un club de bàsquet de Maó ha aconseguit el miracle de conciliar els interessos de tots els menorquins, amb independència del seu lloc de residència o naixement. Ajunta, a més a més, cinc mil ànimes al pavelló de Bintaufa cada cap de setmana de partit, un percentatge de la població menorquina senzillament deliciós. I podríem parlar també dels èxits del Puig d’en Valls i el Joventut Mariana de bàsquet femení, del Drac Palma de voleibol, de l’Eivissa de futbol, del Manacor de futbol sala... I són molts també els nostres esportistes que fan història aquests dies. Rafel Nadal, tot i la seva joventut, és ja un mite viu de l’esport mundial. I comptam també amb figures de la talla de Rudy Fernández, Marta Fernández, Joan Llaneras, Margalida Fullana, Carles Moyà...

Avui, Diari de Balears fa una aposta pel futur, canvia per millorar, per acostar-se encara més a la ciutadania. Però en aquest dia de goig i il·lusió m’han de permetre que giri l’ullada enrere. Miram endavant, però no podem oblidar el passat per recordar tots aquells que han conduït les pàgines esportives de Diari de Balears fins on som ara. L’aventura començà amb Jordi Calleja i Guillem Bernat i record, com si fos ara, els vespres que dedicàrem a un suplement per celebrar l’ascens del Mallorca, que no va veure mai la llum. Arribaren David Casablancas, Rafel Gallego, Xavi Ribas, David Nadal, Manel Ferrera, Joan Sans, Jordi Caballero, Patty Sogas, Gonzalo Nadal, Miquela Valls, Victòria Amengual, Paquita Jiménez, Jaume Mora, Joan Antoni Horrach... I avui, fan possible aquest diari Pere Batlle, Julián Serrano, Maria Llull i Miquel Ramis. Però també hem disposat del privilegi de tenir firmes com les de Pere Fullana, Tomeu Martí, Tomeu Terrasa, Tomeu Celià, Jaume Rosselló, Jaume Gomila i l’apreciat Salvador Ripoll. Però voldria també tenir un especial i sentit record per a Gabriel Genovart. Ens deixà quan el Mallorca era ben a prop de conquerir la Copa del Rei i és ben segur que avui celebraria amb nosaltres aquest nou projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pep, fa mes de 6 anys

Pep Verger, enhorabona per el teu comentari tan positiu. Altres periodistes, pseudoperiodestes, informadors . . . comenten davant una crítica . . si no t agrada el que dic o el que faig, hi ha altres medis als que te pots canviar, no tenc necessitat de que m escoltis a mi . . . . . grcs.

Valoració:0menosmas
Per Pep Verger, fa mes de 14 anys
Hola Joan Sastre. No et preocupis. Els esports sortiran encara millor ara que abans. Confiam en què continuis llegint el nostre diari, que també és el teu.
Valoració:0menosmas
Per Joan Sastre, fa mes de 14 anys
Fa l'efecte que us heu errat. I de molt. Esper que os vagi bé. En cas contrari, aquest diari desapareixerà. No us donau compta que a la gent li costa molt abituar-se a un nou mitjà? Si feis tans de canvis, perdreu als antics lectors i no crec que en guanyeu cap de nou. A mi m'agradava com era tant l'àrea d'esports, que era la millor de tots els diaris de Mallorca, com la resta. Esper, al menys, que esports quedi com fins ara. Salut
Joan Sastre
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente