nubes dispersas
  • Màx: 10.46°
  • Mín: 7.47°

Tres anys de presó per un home que provocà un incendi a la casa de la seva exdona

Un home ha acceptat aquest dimecres una pena de tres anys de presó per amenaçar la seva exdona i el seu excunyat i provocar un incendi a la casa en la qual estaven dormint la seva exsogra, la seva exdona i els seus fills.

En una vista celebrada en l'Audiència Provincial de les Balears, acusacions i defensa han aconseguit un acord de conformitat pel qual l'acusat ha vist sensiblement rebaixades les penes. Originalment, la Fiscalia reclamava una condemna de 14 anys de presó.

L'home s'ha confessat culpable d'un delicte de danys per incendi i altres dues d'amenaces contra la seva exdona i la seva el seu excunyat. Per tots aquests delictes, a més de la pena de presó, se li imposa una mesura d'allunyament durant deu anys, i durant cinc d'ells no podrà residir a Mallorca.

L'acusat, un home de 37 anys, també haurà de complir 56 dies de treballs en beneficis a la comunitat i se li imposa una prohibició de tinença d'armes durant dos anys. Per les amenaces al seu excunyat pagarà una multa d'uns 540 euros i se li imposa una mesura d'allunyament de sis mesos. Finalment, pels danys en el vehicle al qual va calar foc i els danys a l'habitatge haurà d'afrontar indemnitzacions que sumen més de 30.000 euros.

Els fets tengueren lloc el novembre de 2016 a Inca. L'acusat va discutir amb la seva dona aleshores, i la va amenaçar en presència del germà d'ella. «Em faig por a mi mateix del que puc fer, aneu amb compte perquè us puc fer molt de mal», els va dir. Dies després la dona li va plantejar el divorci.

Posteriorment, l'home va entrar d’amagat a la casa de la seva exsogra, en la qual dormien la seva exdona i els seus dos fills menors d'edat, va acumular diversos objectes al costat del cotxe i els va calar foc. A causa que va deixar oberta la porta per on havia entrat, l'incendi es va propagar en direcció a les habitacions en les quals dormien els seus familiars.


Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.