nubes dispersas
  • Màx: 18.11°
  • Mín: 13.93°
18°

13 morts i més de 100 ferits en l'atac a la Rambla de Barcelona reivindicat per Estat Islàmic

A les 16:50 una furgoneta de color blanc ha entrat a la Rambla de Barcelona pel capdamunt, des de la plaça de Catalunya. El vehicle ha baixat pel mig de la Rambla fent esses: ha envestit els vianants i ha malmès els quioscs de la Rambla. L’autor de l’atropellament en massa ha sortit del vehicle, aparentment desarmat, i ha fugit. Contràriament a moltes informacions que han anat circulant per les xarxes i en molts mitjans de comunicació, no hi ha hagut cap atrinxerament de cap individu en restaurants ni locals del barri del Raval.

Relació amb l'explosió d'Alcanar
El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha vinculat directament l’atemptat de la Rambla de Barcelona amb l’explosió de gas que hi va haver dimecres a un edifici a Alcanar on hi havia una vintena de bombones de butà, que va causar un mort i un ferit, i on avui hi ha hagut una segona explosió, amb un ferit greu i un de lleu.

Dos detinguts
Ara com ara, hi ha dos individus detinguts, directament implicats amb l’atemptat, segons els Mossos. Un ha estat detingut a Alcanar i l’altre a Ripoll. Aquest darrer, l’ha identificat una patrulla de la comissaria d’aquest municipi i té vinculació amb la furgoneta utilitzada.

La segona furgoneta, a Vic
Els Mossos d’Esquadra també han trobat una segona furgoneta a Vic, a la carretera de Manlleu, que presumptament havia estat llogada per a fugir després de l’atemptat.

Les víctimes
El Departament d’Interior ha confirmat que hi havia tretze morts i un centenar de ferits a causa de l’envestida, alguns dels quals, una quinzena, es troben en estat greu. Per això, sembla que la xifra de morts pot créixer.Molts testimonis que eren a la zona durant els esdeveniments han fugit corrent, empesos pel pànic. Alguns altres s’han arrecerat a les botigues del centre, on han romàs tancats fins que la policia ha cregut convenient de desallotjar-los.

Estat Islàmic
L’autoanomenat Estat Islàmic s’ha atribuït l’atemptat, segons que ha informat l’agència Amaq. Fonts oficials han confirmat que l’atac havia estat perpetrat per tres individus que havien llogat la furgoneta. Segons que ha informat TV3, un dels presumptes autors ha estat abatut per la policia al municipi de Sant Just Desvern. Dos individus més han estat detinguts, un dels quals, Driss Oukabir, sembla que és el germà d’un dels presumptes autors.

Qui ha fet l’atropellament de la Rambla sembla que és un home d’1,70 m d’alçada, aproximadament, i que anava vestit amb una camisa blanca amb ratlles blaves. Dins la furgoneta blanca, abandonada a la Rambla després de l’atropellament, les autoritats han trobat un passaport espanyol d’un ciutadà de Melilla.

Què cal fer si sou a Barcelona?
El servei d’emergències ha fet públic un telèfon d’informació sobre l’atemptat: 900 400 012. En cas de tenir qualsevol informació que pugui ser d’interès per a la investigació, la policia demana de telefonar al 112, al 091 o al 062.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per geu, fa mes de 6 anys

Hasta en momentos tan tristes y crueles como los actuales, los hay que solo buscan sacar rédito político. Los muertos y la gente que sufre, poco le importa. Basta ver las barbaridades que larga el tal MM. Además lo que dices, es totalmente falso. Que, por cierto, los Mossos son policía del Estado. Y mira si es verdad, que el que los paga es el Estado. 500 millones de euros cuestan cada año. Geu.

Valoració:-2menosmas
Per Quinoi, fa mes de 6 anys

@Escardepenyes: Per les xarxes, als comentaris dels diaris, a Yotube, molts periodistes cavernícoles als seus articles.
Ara si que voldran la independència. I ja no dic més, perque m'encenc.

Valoració:3menosmas
Per yuan, fa mes de 6 anys

Ni con los muertos encima de la mesa descansais. Ni su memoria respetais. Todo vale para arrimar el ascua a vuestra sardina.

Valoració:0menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 6 anys

Tot el meu suport i estimació a les víctimas i familiars, a Barcelona i tots els catalans.
I com a persona humana i sensible a alguns comentaris que roden per les xarxas, tristor i vergonya, no és el moment.
Salut, fins i tot a aquells que ens odíen.

Valoració:3menosmas
Per Més a prop, fa mes de 6 anys

I encara n´hi ha que els defensen dient que ens envaeixen per poder menjar...
No. Els qui vénen per fugir de la fam no mosseguen la mà dels qui els donen menjar...

Valoració:3menosmas
Per MM, fa mes de 6 anys

Els Mossos d'Esquadra, malgrat el Gobierno de Espanya els va negar la formació per lluitar en contra dels terroristes, han fet una feina magnífica que s'ha de felicitar.
Tan de bo, que aqui tenguéssim una policia autonòmica i que fos tan eficient com la catalana.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente