algo de nubes
  • Màx: 12.18°
  • Mín: 7.77°
12°

Judici i concentració de suport avui, pels dos detinguts del 15M

Concentració d'aquest dimarts als Jutjats de Via Alemanya. | C.P.

El Jutjat Penal número 1 de Palma jutjarà avui a partir de les 12 hores, als dos 'indignats' que el 3 de juliol del 2011 van ser detinguts durant una protesta contra el desallotjament de les persones que durant aquests dies van decidir acampar a la Plaça d'Espanya en pro del moviment 15M.

En concret, la Fiscalia sol·licita per a cada un d'ells un any de presó i una multa de 720 euros per un delicte de desobediència greu i resistència i una falta de lesions. Segons el Ministeri Públic, els inculpats, Lluc Adrià C.M. i José María C.Q., van desplegar una resistència activa contra els agents policials quan aquests es trobaven dispersant als 'indignats'.

No obstant això, els acusats neguen els fets tal com els relata la Fiscalia en el seu escrit de qualificació i asseveren que el realment esdevingut no és constitutiu d'infracció penal. En el seu escrit de defensa, Lluc Adrià CM, assistit pel lletrat Pablo Alonso de Caso, apunta però que per al cas que així siguin finalment considerats, procediria alternativament aplicar un atenuant de dilacions extraordinàries i indegudes.

I és que, segons assenyala l'advocat en el seu escrit, des de la primera actuació judicial realitzada el 5 de juliol de 2011 fins el 5 de març d'aquest any, quan el magistrat va decretar la fi de la instrucció de la causa, «van passar set mesos en el transcurs no es va produir activitat judicial al respecte».

En concret, els dos imputats van ser detinguts durant una marxa que part dels ' indignats ' va realitzar pel centre de la capital balear després de la concentració celebrada a Plaça d'Espanya pel desallotjament de l'acampada. Tres agents de la policia van ser necessaris per reduir a un dels ' indignats' i emmanillar enfront de més d'un centenar de persones que s'enfrontaven a crits als agents de Policia exigint-los que detinguessin als corruptes i no als 'indignats'.

Durant les càrregues policials es van viure moments de tensió, sobretot a la Plaça Santa Eulàlia, davant del Mercat de l'Olivar i a la Plaça Espanya. Concretament, la policia va arrestar un dels 'indignats' davant del Mercat de l'Olivar i l'altre en la rebatejada, com Plaça Islàndia.

Concentració de suport a les portes dels Jutjats de Via Alemanya
Amb motiu de la declaració dels dos imputats d'aquest dimarts, s'ha convocat una concentració a les 11.30 hores a les portes dels Jutjats de Via Alemanya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per català de Mallorca, fa mes de 9 anys

Concentració de supoooooort???????
Una merda!!!!
Gràcies a l'abstenció promoguda per aquesta banda de cumbaiàs i neoCheguevaras, el partit popular va guanyar les eleccions per majoria absoluta, amb només 2.000 vots més que l'any 2007, on no va poder formar govern.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente