cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.07°

Llibertat provisional amb fiança per al suposat autor de l'incendi de la Serra de Morna

27308
El foc cremà unes 2.000 hectàrees d'aquest indret eivissenc. | MARCO TORRES

El titular del Jutjat d'Instrucció número 4 d'Eivissa dictarà aquest dimecres una interlocutòria de llibertat provisional sota fiança de 3.000 euros per a l'apicultor imputat per l'incendi de la Morna a Sant Joan de Llabritja, a Eivissa ocorregut el maig de 2011.

En un comunicat, el Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha informat que el Magistrat adoptarà aquesta decisió després que l'Audiència Provincial de Palma hagi estimat el recurs de la defensa contra la seva situació de presó provisional incondicional, en la que es trobava des que van ocórrer els fets.

Així, ha assenyalat que l'Audiència ha ordenat que es modifiqui la seva situació processal a la de presó provisional eludible sota fiança de 3.000 euros, que l'imputat ha pagat davant el Jutjat aquest mateix matí.

No obstant això, el titular d'Instrucció 4 d'Eivissa, tal com estableix l'Audiència, fixarà a la interlocutòria com a mesures cautelars per a l'home la compareixença setmanal davant el Jutjat, la retirada de passaport i la prohibició d'abandonar l'estat.

Aquesta decisió es produeix un dia després que la defensora del poble, María Luisa Cava de Llano, iniciàs una investigació d'ofici sobre el cas de l'apicultor detingut el maig de 2011 com a suposat autor, "en semblar involuntari", de l'incendi a la serra de la Morna, que va afectar un perímetre de 20 quilòmetres dels municipis eivissencs de Sant Joan i Santa Eulària.

Cava de Llano ha enviat un escrit al Fiscal General de l'Estat, a fi de conèixer l'estat del procediment contra aquesta persona i les previsions existents sobre la conclusió de la fase d'instrucció i celebració del judici oral que determinarà les responsabilitats penals de l'apicultor.

La Defensora considera "necessari" iniciar aquesta investigació després de conèixer el cas a través de diversos mitjans de comunicació que arriben a apuntar, fins i tot, que "el magistrat encarregat del cas ha reconegut que el detingut no té un perfil delincuencial".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.