muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

El toro d'Osborne, presidiari

En el dia de reflexió, la figura va aparèixer pintada amb retxes blanques sobre l'original color negre i simulant el vestuari d'un presidiari amb el nom de "J. Matas"

52018
La figura llueix ara el vestuari de retxes blanques sobre el fons negre.

Ha tornat a mudar la pell. El toro de l'antiga publicitat dels cellers Osborne de la carretera de Manacor s'ha convertit de nou en el centre de totes les mirades, després de lluir el seu darrer "vestit" de la temporada. En el dia de reflexió, la figura va aparèixer pintada amb retxes blanques sobre l'original color negre i simulant el vestuari d'un presidiari amb el nom de "J. Matas", en clara al·lusió a l'expresident del Govern de les Illes Balears Jaume Matas.

Així, el bou de la finca privada de Son Munar, ubicada en el terme municipal d'Algaida, serveix de nou com a reclam reivindicatiu i altaveu per a la ciutadania que utilitza el símbol de l'animal per publicitar les seves accions o bé per cridar l'atenció dels residents de la zona. El toro de l'antiga publicitat dels cellers de Cadis continua endiumenjat després d'unes setmanes de calma.

S'ha de recordar que el 30 d'abril va ser repintat de negre per diverses associacions com Círculo Balear, Tertulias del Mesón, Polillas de Baleares i Federación de Peñas Taurinas de Baleares, que van deixar enrere el seu aspecte multicolor en un acte d'"exaltació patriòtica".

No obstant això, quatre dies després d'aquesta acció, el bou va lluir més primaveral que mai amb flors i estrelles i amb el lema "Ja ha arribat la primavera a Son Munar". 24 hores després, el color negre se li restablí. Ara, el vestit de presidiari amb l'etiqueta de "J. Matas" és el nou vestuari del brau de la carretera de Manacor. Cap entitat no ha reivindicat, de moment, aquesta acció en el polifacètic toro.

Polèmica

D'aquesta manera, l'animal llueix i rellueix imatges diferents gairebé cada setmana durant els darrers mesos. Del negre al multicolor, una altra vegada al color original i per sorpresa amb les flors de la primavera. El propietari dels terrenys en els quals s'ubica l'antiga publicitat ja apel·là al "sentit comú" per no continuar amb les pintades. Per part seva, els cellers de Cadis remarcaren que són "inevitables" per "la gran publicitat que generen en el nostre símbol".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Manel, fa mes de 12 anys

Ligeia: no cola que diguis que escrius català i posis aberracions com "adhients" (que s'escriu sense H). Deus escriure'l molt sí

Valoració:8menosmas
Per Rafa, fa mes de 12 anys

por cierto ligeia, UPyD ha sacado practicamente el doble de votos que la "gent de paraula". Escuece? pues a rascarse!

Valoració:4menosmas
Per Ligeia, fa mes de 12 anys

"Modalidades mallorquinas"? I això què és? I per què ens ha d'agradar un anunci gegant que s'ha convertit en símbol de l'espanyolisme més ranci? No ens venguis amb roamanços, si decideixes escriure en espanyol en un mitjà en català no és perquè no estiguis d'acord amb les nostres opinions sobre el cartell d'un bou.

Valoració:-2menosmas
Per Moncho, fa mes de 12 anys

Normalmente escribo en catalán, usando las modalidades mallorquinas mas "adhients". Pero al entrar en la noticia y ver los comentarios me doy cuenta del por qué del desagrado a lo catalán que hay en la mayoría de los baleares, tengo tres nietos catalanes, y me sabrá mal que algún día puedan ser identificados con los que han escrito en este post, la mayoría de los catalanes que conozco, y por supuesto son muchos, rechazarían estas burradas, no en vano se caracterizan la mayoría por el "seny". Saludos y adiós.

Valoració:3menosmas
Per Pere Joan, fa mes de 12 anys

Rafa, què tens comisió d'en Matas?

Valoració:0menosmas
Per n'arnau, fa mes de 12 anys

Són dos links de vídeo.

http://www.youtube.com/watch?v=TPG_UAJXWJo

http://www.youtube.com/watch?v=p_TgBVi9ip8

Valoració:0menosmas
Per Tòfol, fa mes de 12 anys

Poc a poc, amb tants de gruixos de pintura, pesarà tant que ...
"Segur que tomba, tomba, tomba ...."

Valoració:25menosmas
Per Ligeia, fa mes de 12 anys

No sé si són sempre els mateixos artistes, però en tot cas els he de felicitar per la seva imaginació i sentit de l'humor.

Valoració:35menosmas
Per el padrecito, fa mes de 12 anys

Au ido en Jorge Campos ja tornera a fer de pintor de brotxa gorda, ja pareix que fa feina a Pinturas Hernandez, jajaja.

Valoració:15menosmas
Per Cucala., fa mes de 12 anys

Les rextes de presidiari tocaven esser horitzontals. Que "El Tio Jorge" i la seva empresa de pintoretxos, les giri de la verticalitat a la horitzontalitat, com cal, i així tots hauran fet feina i el bouet quedarà vestit una monadona.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente