muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

MÉS-Estimam Palma reclama regular l'arribada de creuers

MÉS-Estimam Palma ha reclamat aquest dimecres regular l'arribada de creuers a la ciutat, coincidint precisament amb l'arribada del primer creuer de la temporada al port de Palma.

MÉS ha considerat "certament excessiva" la comitiva política que s'ha previst mobilitzar per l'arribada d'aquest creuer. La portaveu municipal de la formació ecosobiranista, Neus Truyol, ha lamentat que com a societat no s'hagi "après res" de la pandèmia i els efectes de la dependència del turisme.

"No podem mantenir els antics models del passat que mercantilitzen la ciutat i l'illa en favor de l'enriquiment d'un sector turístic amb poca responsabilitat social", ha denunciat Truyol.

MÉS ha recordat que la regulació de l'arribada de creuers a Palma està a la seva agenda política "i és una obligació tractar aquesta qüestió recollida en els acords de governabilitat". "Necessitam establir límits en el nombre de vaixells i un sòtil en el nombre de passatgers", ha insistit Truyol.

La portaveu ha alertat de la pressió humana i ambiental que generen els creuers i ha cridat a dissenyar "una planificació a una escala que sigui sostenible mediambientalment i redueixi el nivell de pressió humana" per no tornar a les xifres previstes a la pandèmia, que consideren no "desitjables".

MÉS també ha recordat que el 2019 Palma va rebre 593 vaixells en tot l'any i 2,2 creueristes. "Volem una ciutat per ser viscuda, i no un parc temàtic desnaturalitzat. Hem de treballar per posar sòtil al turisme i per tant als creuers", ha indicat la portaveu.

A més, la formació ha proposat que les institucions implicades estudiïn la possibilitat de crear una Zona de Control d'Emissions (zones ECA) en la Mar Mediterrània, com proposa Alianza Mar Blava.

"Aquesta àrea de control permetria limitar la contaminació de l'aire produïda pels vaixells i aplicar uns estàndards més estrictes sobre les emissions per garantir l'equilibri entre la sostenibilitat del sector marítim i la protecció ambiental i social de les poblacions costaneres de la Mediterrània", ha dit Truyol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 2 anys

A veure si tot això es materialitza en una reducció dels creuers, o farem com a Formentera, que diuen que tenen un límit de cotxes i el que no sabem és si aquest límit és el que hi havia fins ara, és a dir, que al final tenim el mateix nombre de cotxes...o de creuers...que abans.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente