algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El personal de neteja de Son Espases arrenca tres dies de protestes per l'«excessiva càrrega de feina»

El personal de neteja de l'Hospital Universitari Son Espases ha arrencat aquest dimecres tres dies de protestes contra l'«excessiva càrrega de feina» derivada de «canvis substancials» en les condicions laborals.

Així ho ha comunicat la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum d'UGT, FeSMC-UGT. Les protestes es realitzaran entre el dimecres i el divendres de 10.00 a 11.00 hores davant de l'entrada de consultes externes de l'hospital i de 10.00 a 12.00 hores davant la seu de l'Ib-Salut.

«Ja no podem més, estam esgotades física i psicològicament i anam amb por a treballar», declarava aquest dimarts la delegada de neteja d'UGT a Son Espases, Eva Pimpollo.

El sindicat ha indicat que els canvis es varen implantar al febrer «de manera unilateral» per la concessionària per a complir les ràtios presencials de 148,8 persones per dia, segons marcava una sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears.

La delegada d'UGT ha afirmat que només s'està complint la sentència els dissabtes i diumenges, i no durant la resta de la setmana, i que això «impedeix conciliar al personal de neteja en haver de treballar tots els caps de setmana excepte un al mes».

«El problema se solucionaria si l'empresa realitzés més contractacions, però no ho ha fet, i l'ampliació de personal per a complir amb els protocols contra la Covid-19 ha estat totalment insuficient», ha denunciat.

Eva Pimpollo ha afegit que la «falta d'organització» de l'empresa «tampoc no respecta els descansos entre torn i torn els caps de setmana, ni els marcats per conveni per entre setmana».

Pimpollo també s'ha queixat de l'«abús» per part de l'empresa de la contractació temporal i parcial, recalcant que al març varen acabar el seu contracte en la neteja de Son Espases una desena de persones. També ha afirmat que falten equips de protecció individual.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.