cielo claro
  • Màx: 19.4°
  • Mín: 9.32°
19°

Cort amplia l'ocupació de piscines municipals, EMT i espais culturals

L'Ajuntament de Palma ha adaptat els seus serveis al nivell 3 d'alerta sanitària decretat pel Govern i ha ampliat així aforaments en els autobusos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), les piscines municipals i els espais culturals, entre altres.

Entre les resolucions adoptades es troben les relatives a l'Institut Municipal de l'Esport (IME), on s'amplia l'ocupació màxima de les piscines a tres persones per carril, que poden nedar sense límit de temps i sense torns dins dels horaris establerts.

Les persones majors de 65 anys i les persones amb mobilitat reduïda mantenen la preferència entre les 8.00 i les 10.00 hores, així com per a triar carril. També obren els vestuaris amb un màxim del 30 per cent, encara que es mantenen tancades les dutxes i les taquilles.

Així mateix, ja es poden tramitar renovacions, nous abonaments i bons de manera presencial en les oficines de Son Moix, Germans Escalas, s'Estel i Rudy Fernández. A partir d'aquest dimecres es reobrirà la zona de musculació dels gimnasos, amb els seus horaris habituals, i s'estableix una ocupació màxima del 30 per cent. Serà obligatori usar màscara durant l'activitat i mantenir una distància mínima de 3 metres. Es mantindran tancades les màquines d'exercici cardiovascular.

A més, hi ha establert un temps màxim d'ús d'una hora amb accés en les hores en punt als gimnasos de Son Moix i Germans Escales. Durant aquesta fase no es reiniciaran els cursos ni les activitats dirigides de l'interior dels poliesportius. Aquest dimecres també es reobrirà el parc de calistenia de Son Moix amb una ocupació màxima de sis persones.

D'altra banda, es mantenen temporalment els horaris de piscina de l'última quinzena per a no superar l'ocupació permesa per coincidència de l'activitat federada amb l'activitat esportiva d'ús lliure. Així, les piscines de Son Roca, Marga Crespí, Germans Escales, Antoni Servera i s'Estel mantenen el seu horari habitual. Per part seva, Son Moix i Rudy Fernández obren de dilluns a divendres fins a les 15.00 hores, dissabtes de 15.00 a 21.30 hores (Rudy Fernández de 8.00 a 21.30 hores) i diumenges de 8.00 a 14.30 hores; mentre que Xavi Torres obre dilluns i dimecres de 8.00 a 21.30, dimarts de 15.00 a 21.30 hores, i divendres i dissabtes fins a les 14.30 hores.

Serveis de l'EMT

L'aforament dels autobusos de l'EMT passarà del 50 per cent al 66 per cent, dos terços de la seva capacitat, una mesura que entrarà en vigor aquest dimecres.

Cal recordar que l'EMT té altres mesures vigents per a complir amb les mesures sanitàries vigents, com mantenir les finestres sempre obertes o obrir les portes dels vehicles en cada parada. Hi ha hidrogel en els autobusos i mampares de separació per als conductors. Es recomana fer el pagament amb targeta ciutadana.

Joventut i cultura

D'altra banda, es recupera progressivament l'activitat en els espais culturals municipals amb un aforament del 50 per cent. Fins ara, les activitats només es podien fer en els teatres municipals.

En l'àmbit de joventut, es reprenen les activitats i els tallers en els Espais Joves i Dinamo amb un màxim de sis persones i el 50 per cent d'aforament.

Espai per a les terrasses

A més, les terrasses poden tornar a ocupar, des d'aquest dimarts, l'espai destinat a aparcament i no s'ha de tornar a demanar l'ús. Les places han d'estar situades just enfront del local i en la seva prolongació vertical de la façana sense travessar l'eix de via. Mentre no es puguin emprar els interiors dels locals, es poden posar taules fora en zones per als vianants sempre que es pugui deixar una zona lliure de pas de 2,5 metres.

No es poden ocupar places d'aparcament reservades a persones amb mobilitat reduïda, places de vehicles elèctrics, parades d'autobús i taxi, places d'ambulància, policia, bombers, ni espai de càrrega i descàrrega. L'espai que s'ocupi no podrà excedir de 10 metres lineals i els elements de delimitació de l'ocupació hauran de ser fàcilment movibles quedant prohibit el seu ancoratge al paviment.

Els elements, a més, en cap cas han de sobrepassar l'espai d'estacionament de vehicles i deixar un mínim de 30 centímetres entre la delimitació i l'ocupació amb els elements com a taules, cadires i para-sols, que s'hauran de retirar tots els dies en el tancament de l'establiment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.