algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.26°

Els Reis d'Orient arribaran a Palma per mar i faran un recorregut breu fins arribar a l'Ajuntament

Melcior, Gaspar i Baltasar no faltaran a la seva cita amb els nins i nines de Palma però la seva arribada a la ciutat aquest dimarts, a diferència d'altres anys, només podrà veure's a través d'IB3.

Les Majestats arribaran a algun punt del port de Palma i des d'allí, en les seves carrosses, es dirigiran a l'Ajuntament per a oferir la tradicional salutació.

La situació de pandèmia, així com l'increment de contagis que ha motivat l'enduriment de les restriccions, ha obligat al'Ajuntament a no revelar el recorregut de la caravana reial, que serà breu i estarà tancat perquè, en paraules del Batle, José Hila, «si algun despistat pretén acostar-se no pugui en cap cas veure els Reis».

El que sí que se sap és que les carrosses no visitaran els carrers habituals, entre les quals destacaven Jaume III i el Born, sinó que realitzaran un trajecte que passarà per zones sense comerços, per a facilitar als establiments la seva obertura.

Els mateixos Reis han enviat cartes als nins i nines de Palma demanant-los que, per seguretat, no vagin a rebre'ls i segueixin la colcada per televisió assegurant, això sí, que la pandèmia no impedirà l'arribada dels seus regals.

Els nins palmesans enguany tampoc han pogut lliurar les seves cartes en persona als patges reials. La seguretat sanitària ha obligat igualment a cancel·lar les visites dels emissaris a diferents barriades de Palma.

Recorregut secret

A principis de desembre, l'Ajuntament de Palma va preveure en un primer moment una cavalcada de Reis amb un itinerari «curt» i un aforament «limitat», encara que ja apuntava a la col·laboració amb IB3 per a arribar al major nombre possible de persones.

En aquell moment es va plantejar la celebració d'aquest esdeveniment de manera estàtica o fer-la itinerant garantint un control dels assistents. El Consistori plantejava optar per la segona opció per a assegurar que l'itinerari passés per un lloc pel qual sigui senzill tallar un carrer. No obstant això, l'empitjorament de la situació ha obligat a optar finalment per una cavalcada només televisada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sera molt trist, fa mes de 3 anys

Més hauria valgut fer vàries cavalcades mès petites, repartides per barriades, perque els infants veiéssin els Reis d'Orient des de ca seva.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente