cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Arriba la batalla d'aigua entre Canamunt i Canavall a Ciutat

Les festes de Canamunt i Canavall reforçaran aquesta edició la seva seguretat després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, malgrat que no s'han avançat detalls sobre la classe de dispositius que es desplegaran. Segons ha informat aquest dimecres la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, a part del compliment de la normativa vigent de seguretat de l'esdeveniment, també es tendrà en compte el nivell d'alerta 4 com es va tenir l'any passat quan es va incrementar el nombre d'efectius i es controlaren els accessos a la festa.

A més, ha explicat que celebracions d'aquesta magnitud compten amb una normativa amb un pla integrat en el qual consta l'aforament, les mesures de seguretat i les sortides d'evacuació.

D'aquesta manera, enguany hi haurà un centre de control policial i de bombers que envoltarà el Parc de la Mar i, així, es podrà controlar tant als assistents que venguin a gaudir de la festa com el personal que estigui treballant. Frade ha explicat que les mesures permetran tenir una «maniobra molt curta» en el cas que succeís algun accident i que «l'única cosa que es pot avançar és que la gent que hi participi notarà la seguretat i se sentirà tranquil·la», per la qual cosa ha convidat a tota la població a participar a les festes.

De l'1 al 4 de setembre

Les festes de Canamunt i Canavall començaran el divendres dia 1 de setembre amb la penjada de les banderes a la balconada de Cort i finalitzaran el dilluns 4 de setembre amb l'enterrament d'en 'Berga'. Com cada any, l'esdeveniment central serà la batalla d'aigua que se celebrarà el pròxim 3 de setembre a les 17.00 hores al Parc de la Mar. En la batalla participaran el bàndol de Canamunt, que sortirà a la trobada de la batalla des de la plaça de Sant Geroni, i el bàndol de Canavall, que ho farà des de la plaça Drassanes. Cadascun dels bàndols comptarà amb un líder que es dedicarà a animar la festa.

La batalla d'aigua durarà entre 45 o 50 minuts i tendrà la seva rèplica infantil que tendrà lloc per tercer any consecutiu en una àrea apartada que podrà ser controlada pels pares dels nins que participin. No obstant això, la regidora ha recordat que a causa de l'actual situació restrictiva amb l'ús de l'aigua, quan s'hagin esgotat les dues piscines de cada bàndol, aquestes no es reposaran, sinó que es donarà per finalitzat la trobada. Una de les novetats d'enguany és l'augment del nombre de banys, una de les reivindicacions que va sorgir de l'avaluació de la festa en anys anteriors.

L'organització d'Orgull Llonguet ha volgut recordar que a part de la batalla d'aigua hi haurà més activitats entre les quals es troba 'el sopar de Colles' al carrer Costa i Llobera, a les 20.30 hores després de la batalla, on tothom podrà dur menjar per compartir. A més, per promocionar aquesta festa autogestionada el col·lectiu d'Orgull Llonguet ha explicat que vendrà camisetes amb el logo d'aquesta edició durant aquest dimecres i aquest dijous de 18.30 a 21.00 hores i el dissabte entre les 10.00 i les 13.00 hores.

Programa de festes 

• PUNT D’INFORMACIÓ
PLAÇA D’ESPANYA Orgull Llonguet .
Dies 30, 31 d’agost i 2 de setembre. Dimecres i dijous de 18.00 h a 21.00 h i dissabte de 10.00 h. a 13.00 h. Punt d’informació i venda de camisetes.

• PENJADA DE BANDERES
PLACA CORT Orgull Llonguet .
Divendres dia 1 de setembre de les 18.30 h a 20.00 h Penjada de banderes a la balconada de Cort i presentació de l’activitat al banc dels vagos amb un equip de so. Després hi haurà un cercaviles pels carrers : c. Colom, pl. Major, pl. Banc de s’Oli, c. Can Vatllori i arribada al c. Costa i Llobera.

• SOPAR DE COLLES
CARRER COSTA I LLOBERA Orgull Llonguet .
Divendres dia 1 de setembre de les 19.00 h a les 24.00 h. al carrer Costa i Llobera ( tram peatonal). Sopar a la fresca de les colles.

• BATALLA D’AIGUA
PARC DE LA MAR Orgull Llonguet
Diumenge dia 3 de setembre de les 10.00 h a les 20.00 h. al Parc de la Mar.
De les 10.00 h. a les 16.00 h. preparació de l’espai de festa.
A les 16.00 h. trobada de les colles de Canamunt i Canavall en els seus respectius llocs de trobada.

A les 16.30 h. Cercaviles:
CERCAVILES CANAMUNT: Trobada pl. Sant Jeroni, c. Calders, c. Posada de Montserrat, c. Torre de l’amor, c. Calatrava, Porta del Mar i Parc de la Mar.
CERCAVILES CANAVALL: Trobada pl. Drassanes, c. Del Navegant Ferrer, avda. Antoni Maura, Baix Murada i Parc de la Mar.
A les 17.00 h. Inici de la batalla festiva d’aigua.
A les 17.45 h. Final de la batalla d’aigua i parlament final.
A les 18.00 h. Actuació final de la banda de musica.
A les 19.00 h. Desallotjament del Parc per part de les Colles .

• ENTERRAMENT DE’N BERGA
CARRER SANT PERE NOLASC entre els num. 11 i 13
Dilluns dia 4 de setembre Orgull Llonguet .
De les 20.00 h. a les 21.00 h.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Imma, fa mes de 6 anys

M'encanta aquesta festa.
M'agrada que hagi sortit de la gent de la ciutat.
És una festa fesca, simpàtica, divertida...
Sana
Enhorabona als que organitzen!!!

Valoració:0menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 6 anys

Ja está, ja ha surtit el contuberni polític, per la mateixa raó podría pensar, perqué se tiran milers de Kl. de tomátigues, o milers de ltrs. de vi, o de farina a trobades populars de la gent, deixau que s'explaïn per un día sense ficar mer. més innocent que l'aigüa, aquí per disfrutar no s'ha de maltratar res, ni ningú, que passa no és la "fiesta Nacional", no, ni ho vol ser.
Endavant Canamunt, endavant Canavall, brou a s'holla.
Salut i disfrutau, ja basta el que patim le resta de l'any.

Valoració:0menosmas
Per yuan, fa mes de 6 anys

lo mejor para la sequia... desperdiciar agua para que el valle inclan se moje las barbas... patetico. esto no es una agresion al medio ambiente para los pancas.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente