algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

‘Al Molinar, Port Petit’ detecta «greus deficiències» en l'expedient d'impacte ambiental de l’ampliació del Port

Una de les representats d’‘Al Molinar, Port Petit’ a Madrid. | Al Molinar Port Petit

Aquest setmana una representació de membres de la campanya ciutadana ‘Al Molinar, Port Petit’ s’ha desplaçat a Madrid per visitar l'expedient d'avaluació d'impacte ambiental del projecte d'ampliació del port del Molinar que es tramita el Ministeri de Medi Ambient.

«Havent passat quatre mesos des que la campanya va sol·licitar al Ministeri la visita a l'expedient per a revisar la documentació i examinar els informes, i tot i que l'anunci d'Autoritat Portuària del passat mes de juliol hagi restat rellevància a l'informe d'impacte ambiental (ja que independentment del sentit positiu o negatiu del mateix Autoritat Portuària de les Illes Balears va declarar que no autoritzarà la pròrroga de la concessió), hem viatjat a Madrid per exercir els nostres drets com a part interessada en el procediment», han explicat.

L'informe del 2013, segons la Plataforma, «evidenciava greus deficiències tècniques en l'estudi d'impacte ambiental allà on els promotors avaluaven l'efecte de l'ampliació del port sobre la dinàmica del litoral. Tot i haver estat advertits d'aquestes deficiències els promotors no les han corregit i han presentat un segon estudi igualment deficient. Un nou informe de l'IEO del passat mes de maig confirma que tots dos estudis d'impacte sobre la dinàmica costanera no tenen el rigor tècnic requerit».

‘Al Molinar, Port Petit’ ha considerat que «l'anàlisi de l'impacte sobre la dinàmica del litoral derivat de l'ampliació del port és de gran rellevància, ja que afecta els corrents costaners, l'acumulació de sediments en bocanes de ports, l'estat de les platges, la qualitat de l’aigua i la dispersió de contaminants dels emissaris submarins».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per JA HO SABEM, fa mes de 7 anys

AUTORITAT PORTUÀRIA SEMPRE HA ESTAT UN NIU DE RATES.
I ENCAR HO ÉS.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente