cielo claro
  • Màx: 22.41°
  • Mín: 13.08°
22°

ARCA presenta una exposició sobre el llegat de Gaspar Bennazar

L'exposició, organitzada per ARCA, vol donar a conéixer "El llegat de l'Arquitecte Gaspar Bennazar". | J. Torres

ARCA ha organitzat una exposició per presentar i donar a conèixer “El llegat de s'Arquitecte Gaspar Bennazar”. La mostra vol valorar l'enorme llegat de l'arquitecte municipal en el moment més importants del trànsit de Palma a la modernitat. L'exposició es pot visitar a la seu d'ARCA a Palma, al carrer Oliva 10, fins finals de febrer.

L'exposició, coordinada per Concha Gallego i Àngels Fermoselle, vol reivindicar que el llegat de Bennazar s'ha de conservar, sobretot després que Can Bibiloni, un edifici projectat per l'arquitecte, hagi estat “condemnat a mort”.
L'entitat, en aquest sentit, ha assegurat que la seva lluita es centra en la conservació d'aquest espai així com el velòdrom i el monument d'Antoni Maura al seu lloc original.

Fotografies
El gruix de l'exposició el componen un conjunt de 70 fotografies cedides per Benet Bohigas. L’exposició la completen tres panells informatius amb la biografia professional de Gaspar Bennazar i una auca amb anècdotes de la seva personalitat.

També es pot veure una vitrina amb fotografies d’alguns elements Bennazar ja desapareguts: Olis Batlle (Can Segura); disseny de la Plaça d’Espanya, Pont dels Tren (Restituït gràcies a la pressió d'ARCA i la Plataforma pel Parc de les Vies); Hotel Alhambra; Xalet del Passeig Marítim...

La mostra ha comptat amb la col·laboració de Maribel Bennazar, neta de l'arquitecte, que ha facilitat dades, fotografies i plànols projectats pel seu padrí. ARCA, a més, farà una proposta concreta que es podria materialitzar en una escultura que recordi el seu deambular per ciutat amb aquella silueta tan característica: amb el seu capell, el seu volum, el seu cigar i sempre de negre des de la mort del seu fill. L'exposició es podrà veure a la seu d'ARCA fins al pròxim mes de febrer.


Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jaume, fa mes de 9 anys

Exacte, el més elemental i no ho indicau...

Valoració:0menosmas
Per Pregunta, fa mes de 9 anys

A on és l'exposició? (Adreça) i quins dies.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente