algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
12°

ARCA assegura que les Casetes de Sa costa del Teatre “són un valor històric i paisatgístic de primera magnitud”

ARCA ha valorat de manera positiva la intenció de Cort d'impedir la demolició de les casetes i l'eixamplament de les escales de la Costa del Teatre. | Arca

ARCA ha valorat de manera positiva la intenció de Cort d'impedir la demolició de les casetes i l'eixamplament de les escales de la Costa del Teatre. Ha considerat que aquestes infraestructures són “un valor històric i paisatgístic de primera magnitud” i que ara s'obre el futur d'aquest espai.

L'entitat en defensa del patrimoni ha recordat que les casetes, que daten de 1857, “sempre han albergat llocs de venda vinculats primer amb el mercat proper i des de la transforació turística amb els souvenirs”.

L'entitat també ha ressaltat que la costa es va fer transitable “després de la demolició del convent de Santo Domingo, ubicat on ara és la Plaça Major” que va permetre una nova unió de la ciutat baixa i alta. Així, també han destacat com davall de la costa, existeix un gran aljub “per poder protegir del foc els magatzems de gra d’un temps i per això les casetes es varen construir amb fusta i zinc, per la impossibilitat de construir cimentació”.

ARCA ha destacat que aquest espai representa “una de les estampes més fotogràfiques de ciutat, a més dels importants monuments, és precisament aquesta costa, per desgràcia en els darrers anys molt deixada i mal cuidada”.

L'entitat ha ressaltat que aquest espai, “viu i cuidat, rehabilitat i conservant el seu aroma històric és un dels més personals de la ciutat de Palma”. “La idea de demolir i crear una plaça o un carrer és una vulgaritat i una destrucció que no du enlloc, fora que sigui defensar interessos particulars de qualque edifici que aspira a tenir accés des de la costa i no tan sols des del carrer posterior”, ha afirmat.

Rehabilitació
L'entitat ha considerat que les casetes “han de rehabilitar-se i el projecte por ser ben interessant per la nostra ciutat”. “Els usos poden ser comercials i d'informació”, ha ressaltat tot destacant la seva intenció de participar activament “en el treball per aportar idees cap a la conservació i valorada”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biodramina, fa mes de 9 anys

Si para ARCA el concepto de "valor histórico y paisajístico de primer orden" son estos barracones decadentes y medio podridos, apaga y vámonos.

Valoració:-1menosmas
Per Llorenç, fa mes de 9 anys

Per primer pic no estic gaire d'acord amb ARCA.
Trob que aquelles casetes no tenen es més mínim valor aquitectònic o paisatgístic. També és cert que depenent des projecte que tengui s'ajuntament per aquesta zona, preferesc cent milions de vegades que es mantengui tot, tal i com està ara.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente