nubes dispersas
  • Màx: 17.62°
  • Mín: 8.69°
17°

36 dels 44 centres de Primària de Palma tenen amiant als edificis

Uns operaris manipulant amiant. | PERE BOTA

Un informe de l'Ajuntament de Palma que ha fet públic FAPA Mallorca alerta que no són 5 sinó 36, els centres de Primària de Ciutat que tenen amiant a les seves construccions en “millor o pitjor estat”.

Cort ha analitzat els 44 centres de Primària dels quals en té la titularitat i també l'obligació del seu manteniment. Segons es revela a l'estudi els elements de fibrociment estan presents a 893 metres quadrats de cobertes, 72 dipòsits, 95150 metres de col·lectors, a 339 metres de baixants, així com a algunes xemeneies.

La majoria d'instal·lacions van ver construïdes entre els anys 70 i 90 quan aquest material era molt habitual. Des del 2002 està prohibit instal·lar amiant perquè està reconegut com un element cancerigen.

Des de FAPA no volen crear cap “alarma social, però sí transmetre la nostra preocupació per la poca informació que des de la Conselleria s'ha transmès”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Venga moneatos: 1, 2, 3...sús!, fa mes de 9 anys

Ara diràn que l´amiant és cosa dels catalàns i que ho han posat per adoctrinar els alumnes.

Valoració:3menosmas
Per En talibauzán en té el remei, fa mes de 9 anys

En talibauzán en té el remei, com té el remei, la solució màgica de tots els mals:
IMPOSAR EL FORASTER A L'ESCOLA POR MIS COGONES

Valoració:4menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 9 anys

Per algunes Conselleries tenen la cara d'amiant i de ciment armat. Molt d'acord amb el primer comentari. Hi ha centres de primària amb amiant i encara n'hi ha també que no estan adaptats els accessos. Però "és igual" sempre ha estat així. Tot lo que s'ha de fer de part del professorat, ha de ser ipso facto. Tot lo que ha de venir de la Conselleria.... no hi ha doblers, no hi ha voluntat... s'ha de demanar un crèdit... no tenim per pagar l'IVA... i així tot.
Fins i tot una vegada va arribar a l'escola una inspecció d'instal·lacions de la Conselleria i ens va dir (a una escola pública) que l'escola encara tenia barreres arquitectòniques i que ho havíem d'arreglar.
Contestació del director: Aquesta escola és VOSTRA i sou vosaltres qui l'heu d'arreglar. D'això fa gairebé 20 anys. I l'escola segueix igual.

Valoració:11menosmas
Per Picapedrer, fa mes de 9 anys

I per devers qualque consellería hi tenen la cara, d´amiant.

Valoració:14menosmas
Per És nomal pensar que, fa mes de 9 anys

Si son centres públics, continuaràn amb l´amiant, però si son centres concertats, demà mateix per ordre de la Conselleria d´Educació tendràn els llenterners instalant tuberies de PVC, o d´or

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente