algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

Oceana s'oposa a l'ampliació del port esportiu del Molinar

2133
El Club Marítim del Molinar és una de les instal·lacions deganes de la mar a Palma. | G. ALOMAR

L'entitat proteccionista de la mar Oceana mostrà ahir la seva disconformitat amb que el port esportiu del Molinar de Palma amplii el nombre dels seus amarraments en més d'un 400 per cent. Segons el director de l'entitat, Xavier Pastor, no tenen objeccions a dur-hi a terme obres de manteniment, però allò que els gestors del Club Marítim del Molinar de Llevant veuen com una condició indispensable per no haver de tancar, a ells els sembla un desgavell.

Aquest posicionament coincideix amb l'exposat fins ara per entitats com ARCA i altres sectors verds, preocupats per una ampliació que pot assolir més de 73.000 metres quadrats, condicionant greument aquesta part del litoral, molt afectada ja per la pressió urbanística.

Segons indiquen, la millora de les instal·lacions emmascarant un creixement desmesurat no compta amb cap justificació normativa, econòmica ni social que sigui sòlida i que avali una ampliació tan important.

Estudi d'impacte
Així mateix, Oceana ha detectat diverses mancances en l'Estudi d'Impacte Ambiental (EIA) del projecte, consistents en què d'una banda no s'ha realitzat un inventari complet de la flora i la fauna marina que hi ha a la zona, i que impossibilita de fer una valoració de l'impacte que aquest projecte generarà als ecosistemes marins.

Tampoc no s'ha fet, afirmen els ecologistes, una anàlisi de les substàncies contaminants dels materials que es pretenen dragar per a realitzar l'ampliació del Club Marítim. Recorden que les instal·lacions portuàries representen un "focus de contaminació" quan estan en fase d'obres.

Això al marge del què suposa, per si mateix, un augment de la pressió en el mitjà marí per l'increment de les embarcacions, la contaminació acústica i els abocaments d'aigües fecals, olis i combustible genera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.