muy nuboso
  • Màx: 11.83°
  • Mín: 7.77°
11°

MÉS per Palma vol crear llocs de feina “dignes”

Els regidors de la formació ecosobiranista han presentat una bateria de propostes perquè Palma Activa inverteixi esforços en les persones aturades de llarga durada i els treballadors més empobrits. També proposen un Programa Pilot “d’intel·ligència col·lectiva” per a la creativitat econòmica

2082
MÉS per Palma insta a Cort a crear llocs de feina “dignes” destinats a pal·liar l'atur de llarga durada. | P.Bota

MÉS per Palma ha proposat a Cort un Pla d'Ocupació per a fomentar la creació de llocs de feina “dignes”. La coalició ecosobiranista ha presentat una sèrie d’actuacions perquè el PP “inverteixi les seves prioritats” pel que fa a l’atur i l’ocupació, deixant de banda “l’exclusivitat en els emprenedors” i l’oferta de cursos en el sector nàutic.

Antoni Verger i Neus Truyol, expliquen que el pla està dirigit principalment a les persones aturades de llarga durada i es realitzaria a través de Palma Activa. El programa, que funcionaria en un primer moment com a pla pilot, inclouria tres apartats. En primer lloc un tractament individualitzat per a millorar l'ocupabilitat, utilitzant diferents mecanismes ocupacionals per mantenir un seguiment integral de l'usuari.

En segon lloc es realitzaria, a dues barriades de Ciutat, un programa “d'intel·ligència col·lectiva” per a fomentar la creativitat econòmica, impulsant polítiques actives d'ocupació. El programa, destinat a la creació d'un espai de trobada entre aturats, entitats veïnals, ONG's i empreses, vol ser un instrument per potenciar la “cooperació horitzontal” entre les persones actives de Palma.

Finalment, en tercer lloc, el pla d'ocupació inclou la creació d'una Comissió de Seguiment i Avaluació, formada per diferents entitats socials, des d'empreses fins a sindicats i entitats veïnals. La comissió, a més, haurà de definir i consensuar les línies de l'espai d'intel·ligència col·lectiva.

Aturats de llarga durada i ocupació
Neus Truyol alerta que les xifres d’atur del mes de setembre a Palma “estan maquillades pel PP amb l’objectiu d’amagar que, darrere l’augment de la contractació de més persones, hi ha una realitat dramàtica perquè les condicions laborals actuals estan fomentant la creació d’una nova categoria laboral, la més dramàtica, i és la dels treballadors i treballadores pobres”.

En aquest sentit, Antoni Verger, recorda que “les darreres reformes laborals han legalitzat noves fórmules de precarietat laboral”. “Les polítiques d’ocupació de Cort d’aquests dos anys de PP es caracteritzen per la inoperància i manca de mitjans per fer front a la màxima precarietat que es viu al carrer”, assegura.

“El PP ha de ser responsable i no ignorar una realitat que viuen a Palma més 50.000 persones aturades, de les quals tan sols 1 de cada 5 té esperances de trobar feina”, asseguren els responsables de MÉS que consideren que cal fer un esforç urgent perquè “les veïnades i veïnats de Palma necessiten recuperar l’esperança de trobar feina i garantir unes condicions laborals dignes”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Concí´s, fa mes de 10 anys

Els polítics no creen llocs de feina sinó que, si fan bona política, creen les condicions adequades perquè la mateixa societat en creï.

Valoració:0menosmas
Per abu yahya, fa mes de 10 anys

¡Ostras, Pedrin!. Vaya susto que me he llevado. Por un momento he creído que los catalanistas-separatistas querían crear puestos de trabajo. Por ejemplo: carpinterias, supermercados, marmolerías, tiendas de electrodomésticos, farmacias, papelerías, cafeterías, hoteles etc. etc. Que en lugar de chupar del bote, se arriesgarían dentro de los problemas del mundo empresarial. Pero nada de nada. No caerá esta breva. Lo que exponen y nada es lo mismo. Pura palabrería. Si todas sus soluciones son las descritas, mejor que se vayan a exponerlas a Barcelona. Fora desbarats.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente